Ankara ANKARA KALESİ’NDE MEYDAN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

ANKARA KALESİ’NDE MEYDAN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

27.05.2016 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

ANKARA KALESİ’NDE MEYDAN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Ankara Kalesi önünde tarihi dokuya uygun bir meydan yapıyor. Çalışmalar nedeniyle Ankara Kalesi ve çevresinde yollar geçici süreyle trafiğe kapatıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Ankara Kalesi ve çevresinin düzenleme çalışmaları nedeniyle meydanda bulunan kuruyemişçiler yıkılarak, yerlerine tarihi dokuya uygun yeni dükkanlar yapılacak,
Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, çalışmalar nedeniyle kale ve çevresinin geçici olarak araç trafiğine kapatıldığını belirterek, güzergahı kullanan vatandaşların, başka yolları tercih etmesini istedi.
Kale’nin hak ettiği değere kavuşması için faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Üstün, şu bilgileri verdi:
“Ankara Kalesi meydan düzenlemesi kapsamında, meydanda bulunan kuruyemişçi dükkanları, taksi durağı ve umumi tuvalet restore ediliyor. Meydanda bulunan mevcut asfalt kaldırılarak, tarihi dokuya uygun malzeme kullanılarak zemin yenilemesi yapılacak. Uzun yıllardır alanda bulunan 8 kuruyemiş dükkanı kaldırıldı. Esnaf, yaya ve araç trafiğini etkilemeyecek şekilde, tarihi dokuya uygun estetikte yapılacak yerlere taşınacak.”
Yaklaşık 4 bin metrekare genişliğinde zemin düzenlemesi yapılacağını bildiren Üstün, “Proje kapsamında trafik düzenlemesi yeniden ele alınacak, otopark alanları yeniden düzenlenecek. Ankara Kalesi önü meydan düzenlemesini yaya öncelikli yaparak, yerli ve yabancı turizme verdiğimiz önemi göstermiş olacağız” diye konuştu.