Ankara Ankara Kooperatifleri, Ankara Kalkınma Ajansı Standında Buluştu

Ankara Kooperatifleri, Ankara Kalkınma Ajansı Standında Buluştu

08.12.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

.

Ankara Kooperatifleri, Ankara Kalkınma Ajansı Standında Buluştu

Ankara’da faaliyet gösteren kooperatifler, ATO Congresium’da düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda yer alan Ankara Kalkınma Ajansı standında bir araya geldi.
Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan kooperatiflerin önemini vurgulamak ve bu konudaki çalışmalara destek olmak amacı ile organize edilen Türkiye Kooperatifler Fuarı (KOOP’2017) başladı. 10 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek olan fuarda Ankara kooperatifleri, Ankara Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ürünlerini sergiliyor.
Ankara Kalkınma Ajansı standında; S.S Anka El Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, AKEKA Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi, S.S. Beypazari Bostancıları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Anadolu Bacıları Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Nal-etik Kooperatifi ziyaretçilerle buluşuyor.
Ankara kooperatiflerinin ürünlerini ve hizmetlerini tanıtma imkanı bulduğu standı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de ziyaret ederek kooperatiflerle ilgili bilgi aldı.
2. Türkiye Kooperatifler Fuarı ve fuar kapsamında düzenlenen, kooperatifçilikle ilgili sunumların yapılacağı paneller 10 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise Ankara‘nın güçlü bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu, bu ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini, bu bakımdan da kooperatiflerin çok önemli olduğunu ifade etti. Şayık, 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nın Ankara’da faaliyet gösteren kooperatiflerin tanıtımı açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti.