Ankara ANKARA'NIN DOĞALGAZ SORUNLARI ATO'DA MASAYA YATIRILDI

ANKARA'NIN DOĞALGAZ SORUNLARI ATO'DA MASAYA YATIRILDI

25.04.2014 - 11:51 | Son Güncellenme:

.

ANKARANIN DOĞALGAZ SORUNLARI ATODA MASAYA YATIRILDI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, ATO üyelerinden Ankara’da doğalgaz konusunda çok sayıda talep ve şikayet gelmesi üzerine Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi’yle toplantı yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bezci, “Üyelerimizin talepleri üzerine Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi yetkilisini toplantıya çağırdık. Uzlaşmak için konuşmak gerekli. Sorun neredeyse çözümü de orada aramalıyız” dedi.
Ankara Ticaret Odası, Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kurnaz ve üst düzey yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ATO üyelerinin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Bezci, oda olarak üyelerin sorunlarına her zaman çözüm aradıklarını hatırlatarak, doğalgaz konusundaki talepler üzerine bu toplantının gerçekleştiğini kaydetti.
ATO Genel Sekreteri Mustafa Babayiğit, meclis üyeleri ile meslek komite üyelerinin katıldığı toplantıda, Başkent Doğalgaz Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, Başkent Gaz’ı devraldıktan sonra çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatarak “En büyük önemi güvenlik konusuna verdik” dedi.
Yaptıkları denetimlerde en çok “usulsüz cihaz kullanımı” ve “kaçak doğalgaz kullanımı” ile karşılaşıldığını ifade eden Kurnaz, doğalgazın riskli bir konu olduğuna dikkati çekerek, olası faciaların önüne geçmek için denetimlerin çok sıkı gerçekleştirildiğini ifade etti.
ATO üyelerinin, yeni abonelik işlemlerinin uzun zaman alması, doğalgaz projelerinin yenilenmesi zorunluluğunun küçük esnafa büyük maddi yük getirmesi, kartlı sayaçtan faturalı sayaca geçilmesi sırasında kalibrasyonun tutmaması ve diğer sorunlarını aktardıkları toplantıda Genel Müdür Kurnaz, serzenişleri tek tek dinledi ve cevap verdi.
Yeni yapılan binaların doğalgaz hattının özel firmalar tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Kurnaz, doğalgaz hattı döşenmesinin uzun zaman almaması için müteahhitlerin bina inşaatına başlarken doğalgaz için de başvuruda bulunabileceğini söyledi. Doğalgaz projelerinin yenilenmesinin küçük esnafa yük getirmemesi için projelendirme ücretlerini bin TL seviyesine çektiklerini bildiren Kurnaz, talep olması durumunda taksitlendirme de yapılacağını kaydetti.
Kartlı sayaçların sık arıza yapması nedeniyle faturalı sayaca geçtiklerini de belirten Kurnaz, “Faturalı sayaçlar kullanıcı için de daha büyük rahatlık. Çünkü kullanıcı gaz almak için doğalgaz dolum merkezlerine gitmek yerine aynı elektrik gibi fatura ile kullanımının ücretini ödeyebiliyor” dedi. Kurnaz, yeni sayaçlar için ücret talep edilmediğini, sadece güvence bedeli alındığını da bildirdi.
Toplantının sonunda, ATO üyelerinin yaşadığı sorunların liste halinde Başkent Gaz’a sunulması ve bu sorunların çözüm odaklı olarak derinlemesine incelenmesi kararlaştırıldı.