Siyaset Ankara’nın gündemi Kılıçdaroğlu’na saldırı

Ankara’nın gündemi Kılıçdaroğlu’na saldırı

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişiminin ardından Türkiye’ye destek için gelen Romanya Dışişleri Bakanı Comanescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski’yi kabul etti.

Ankara’nın gündemi Kılıçdaroğlu’na saldırı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet günü görüşmeleri kapsamında Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ayrı ayrı bir araya geldi. Görüşmelerde Cerablus’a gerçekleştiren operasyonun detayları ve DEAŞ ile PKK’nın olası bir misilleme eylemleri ve alınacak önlemler değerlendirildi.

Erdoğan’ın Yıldırım ile görüşmesi esnasında da Artvin’de Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı girişimi haberi geldi. Erdoğan ve Yıldırım görüşmeye ara vererek İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Artvin Valisi ve yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan ve Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yıldırım’ın Akar ve Fidan görüşmesinde de Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı girişimi ele alındı.

AYM’ye iki üye seçti

Erdoğan ayrıca Bahreyn Kralı İsa Bin Salman El Khalifa’yı kabul etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Sayıştay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Recai Akyel ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’i Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçti.