Ekonomi Ankara’nın robotuna bak

Ankara’nın robotuna bak

22.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da kurulu Ar-Ge firması “Letvision”ın tamamen kendi geliştirip ürettiği ve Transformers filminden fırlamış gibi görünen “Letrons” adlı robot serisi, büyük ilgi görüyor.

Ankara’nın robotuna bak

Yüzde 100 yerli üretim olduğu belirtilen ve bir BMW otomobilin kasası kullanılarak 8 ayda imal edilen Letrons serisinin ilk ürünü “Antimon”, 12’si mühendis olmak üzere toplamda 16 kişilik bir ekibin eseri. Letvision firmasında “beyin fırtınası sırasında” ortaya çıkan Letrons serisi, tamamen bire bir ölçekte tasarlanmış. Uzaktan kumandayla parmaklarını bile hareket ettirebilen Antimon’un, bir araçtan dev robota dönüşebilmesi sadece 30 saniyede gerçekleşiyor.
Kablosuz internet bağlantısı sayesinde kumanda için daha fazla kapsama alanına sahip olan robotun, konuşma kabiliyeti de mevcutmuş. Üzerinde pek çok sensörü bulunan robot, böylelikle ışık şiddetini bile kendi ayarlayabiliyor.
Bununla birlikte robotun, dönüştüğü otomobilin orijinali gibi performanslı bir motoru yok. Ancak otomobil haline dönüştükten sonra, uzaktan kumandayla, saatte 30 km/s hıza kadar çıkabiliyor...
Şirket, Bizmut, Argon, Wolfram ve Tantal adlarında oto-robotlar da geliştirmiş. Ancak bunlar henüz üretilmemiş görünüyor. Letrons serisinin, başka model ve marka araçlardan da üretilebileceği belirtiliyor.