Gündem Ankara’nın suyuna ‘bak’!

Ankara’nın suyuna ‘bak’!

12.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şebeke suyu nedeniyle ishal patlaması yaşandığı iddialarına canlı yayında şebeke suyu içerek cevap verdi. Gökçek, ‘Yeminle evde de bu suyu içiyorum’ dedi

Ankara’nın suyuna ‘bak’


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehir şebeke suyuna atık su karıştığı için ishal patlaması yaşandığı iddiasına canlı yayında şebeke suyu içerek yanıt verdi. Gökçek’in bu hareketi, Çernobil faciası sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içen eski bakan Cahit Aral’ı hatırlattı. Gökçek düzenlediği basın toplantısında, “CHP’lilerin onuruna” diyerek, kameraların önünde şebeke suyu içti. Gökçek, “Yeminle evde de bu suyu içiyorum. Ama tek başına bu mu? Hayır şişeden de içiyorum” dedi.

‘Tek ishal kendileri’
Gökçek, “Ankara’da modadır her yıl CHP’li milletvekilleri, Kimya ve Çevre Mühendisleri Odası, Tabibler Odası, ishal patlaması yaşandığını söyler. Ama sudan kaynaklandığını gösteren bir tane doktor raporu olmaz. Yüzde 100 ideolojik davranış. 5 milyon nüfuslu Ankara’da tek ishal kendileri olur. Amaç musluk arıtma cihazlarını sattırmak ve pet şişe satışlarını arttırmak” diye konuştu.
Gökçek, Halk Sağlığı Kurumu rakamlarına göre akut barsak enfeksiyonunun Ankara’da yüzde 2, İzmir’de ise yüzde 33 oranında artış gösterdiğini belirterek, “Başta Aylin Hanım’a (CHP milletvekili Nazlıaka) görev veriyorum. Doğru İzmir’e. Tabii ben espri olsun diye söyledim. Yoksa yüzde 33’te salgın anlamına gelmez.”
Kızılırmak suyunun son 4 ayda 30 milyon metreküp kadar şebeke suyuna karıştırıldığını bildiren Gökçek, şöyle konuştu: “Birçok kent su sıkıntısı ile kırılıyor. Bunun için Ankara’nın subabı olarak Kızılırmak suyundan takviye yapmaya başladım”

‘Tek sorun koku ve renk’
Müezzinoğlu da dün NTV canlı yayınında, “Ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum” dedi. Müezzinoğlu, “Kızılırmak suyundaki sülfat oranı yüksek olduğu için renk değişikliği ve kokuya sebep oluyor. Kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun yok. Ne yazık ki ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum. Odaların yanlış yönlendirmeye hakları yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Gel de bu suyu iç’
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısını Ankara’nın çeşitli bölgelerinden pet şişe içerisinde getirdiği sularla yaptı. Gök, pet şişeden bardağa boşalttığı suyu göstererek, “Gökçek gel de bu suyu iç. İçeceksen bu suyu iç” dedi.

‘İshal olacak mı?’
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da su tartışmasına katıldı. Kaplan, “Sayın Gökçek sudan içmiş, onun durumunu bir bekleyin, ishal olacak mı olmayacak mı?” diye konuştu.