Gündem Ankara saldırısında ölü sayısı 29’a çıktı

Ankara saldırısında ölü sayısı 29’a çıktı

24.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da 17 Şubat’ta Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen saldırıda yaralanan Aydın Dedehayır hastanede yaşamını yitirdi. Ölü sayısı 29’a yükseldi. Katliamın en küçük tanığı Buse ise yoğun bakımdan çıktı

Ankara saldırısında ölü sayısı 29’a çıktı

Ankara’daki bombalı saldırıda ağır yaralanan 66 yaşıdaki Aydın Dedehayır, dün tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Ankara saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 29’a yükseldi. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, bombalı saldırıda yaralanarak İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altına alınan 66 yaşındaki Aydın Dedehayır, dün hayatını kaybetti. Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 29’a yükselirken, hastanelerde 10 kişinin tedavisinin normal servislerde sürdüğü bildirildi. Yoğun bakım servisinde tedavisi süren yaralı ise bulunmuyor.

Haberin Devamı

Dedehayır’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dün Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki İsmet Oğultürk Camii’ne getirildi. Dedehayır için burada düzenlenen törene eşi Adile ve kızı Burcu Dedehayır ile yakınları, emekli olduğu Maliye Bakanlığı’nın çalışanları, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Dedehayır’ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra dua edilip helallik alınmasının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kısa süre önce Maliye Bakanlığından emekli olan Dedehayır’ın bakanlıkta çalışan arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra özel aracıyla eve dönerken meydana gelen patlamada yaralandığı öğrenildi.

Buse’den iyi haber

Ankara’daki terör saldırısının 4,5 yaşındaki en küçük tanığı Buse’nin sağlık durumu iyiye gidiyor. Buse Şenses, dün yoğun bakım servisinden normal servise alındı.

Haberin Devamı

Saldırıda yaralanan küçük Buse’nin tedavisi Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde devam ediyor. Buse’nin sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulunan Başhekim Prof. Dr. Adnan Torgay, “Travmanın yarattığı gözündeki problemler devam ediyor. Her iki gözü de kapalı. Yoğun bakımdan çıkardık, genel serviste tedavisine devam ediyoruz. Ellerini, kollarını oynatıyor annesi ile konuşuyor sohbet ediyor. Anne ve kızı aynı odada kalıyor. Önümüzdeki günlerde gözünün durumuyla ilgili yeni bir karar vereceğiz” dedi.

Ankara saldırısında ölü sayısı 29’a çıktı