Ankara ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI’NDAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI’NDAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

05.03.2015 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI’NDAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Okkalı, mesajında kadına verilen değerin sözde değil özde olması gerektiğinin altını çizerek, “Toplumuzun temel taşını oluşturan, geleceğimizin şekillenmesinde birincil rol oynayan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.
Mehmet Okkalı mesajında şunları dedi:
“Günümüz de kadınlar bir çok alanda geçmişe göre daha rahat, ekonomik ve sosyal özgürlüğünü kazanmış olsa da istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Son zamanlarda kadına yönelik şiddet bunun en önemli göstergesidir. Millet olarak hem tarihi geçmişimiz hem de inandığımız din ve onun Peygamberi kadına ayrı bir yer vermiştir. Türk kadını kurulan ilk Türk devletlerinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında olmuştur. Yine İslam peygamberi, Veda Hutbesi’nde insanların bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve bin 400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştur. Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte toplumsal hayatımızdaki yerini de almıştır. 20.yüzyılın başında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak vermiş ve dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine örnek olmuştur.”
Açıklamasında kadına yönelik kadına yönelik baskı ve şiddet bir türlü önlenemediğini bildiren Mehmet Okkalı, açıklamasında şunları bildirdi:
“Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız ediyor. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulması için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşmektedir. En son üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesi tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Bütün bu yaşananların temelinde cehalet yatıyor. Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kız çocuklarımızın okutulması, çalışma hayatına katkıları, hak ve özgürlüklerinin verilmesi gibi konularda; hepimize düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır. Çocukluğumuzdan itibaren ilk öğretmen olarak yaşamımızda rol alan kadınlarımızın eğitilmesi için, geleceğimizin anne adayı olan kız çocuklarımızın okutulmasını teşvik etmeli ve gerekli önem vermeliyiz. Daha huzurlu bir toplumun inşası için aile içi birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, sorun ve sıkıntıların çözümünde diyalog yolunun kullanılması ve kadınlarımıza daha fazla söz hakkını sağlanmalıdır. ASMMMO olarak, başta kadın meslektaşlarımız olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutlar, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren kadınlarımıza en derin selam ve saygılarımızı sunarız.”