Ekonomi Ankara Ticaret Odası'na kayyum atandı

Ankara Ticaret Odası'na kayyum atandı

01.11.2016 - 18:34 | Son Güncellenme:

TOBB tarafından ATO’ya 4 kişilik kayyum heyeti atandı. Heyet ilk iş olarak seçim kuruluna giderek seçim için başvuru yaptı.

Ankara Ticaret Odasına kayyum atandı

Geçtiğimiz perşembe günü Başkan Salih Bezci ve 8 yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından ATO'da adeta deprem yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Bezci'nin istifasının ardından ATO Başkanlığı'na aday olduğunu açıklarken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ATO'ya kayyum atanacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Dün TOBB binasında gerçekleştirilen toplantıda ATO'ya görevinden istifa etmeyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Aypek'in de aralarında bulunduğu 4 isim kayyum olarak atandı.

İŞTE O İSİMLER

Avukat Abdulhamit Er'nin başkanlık edeceği kayyum heyetinde Mehmet Aypek'in dışında Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eyüp Şenol Ömeroğlu ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Güran yer alıyor.

"ATO'YU SEÇİME GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

TOBB'daki toplantının ardından görevlerine resmen başlayan heyet ilk iş olarak Çankaya Seçim Kurulu'na giderek ATO'nun yeni başkanının belirleneceği seçimin startını verdi. Seçim Kurulu'na resmen başvuran heyet kurulun vereceği tarihe göre seçimi gerçekleştirecek. İlk değerlendirmeyi yapan kayyum heyeti, "ATO'yu seçime götürmek için çalışmalara başladık. Sorunsuz bir şekilde seçimi gerçekleştirip, görevi devredeceğiz. Aday olan ve aday olacak isimlere şimdiden başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ATO Başkanlık koltuğuna adaylığını açıklamıştı.

Kaynak: Sabah