Ankara Ankara'yı Tanıtmaya Devam

Ankara'yı Tanıtmaya Devam

09.11.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

.

Ankarayı Tanıtmaya Devam

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’nın kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaracak çalışmalara imza atıyor. Ajans, finansal destek sunduğu projelerin yanı sıra gerçekleştirdiği etkinlikler ile de Ankara kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ajans desteği ile “Anadolu’nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara” ve “Seyyahların Gözünde Ankara” kitaplarının basımı gerçekleşti.
Anadolu’nun sırlı sesi müziğiyle Ankara
Çalışma, Frigya, Yunan, Roma, Bizans, Osmanlı ve günümüz Türkiye’sinin müzik kültürünü gözler önüne seriyor. Eserde Türk Halk Müziği’nden, Klasik Türk Sanat Müziği’ne, Türk Din Musikisi ’ne ve Çağdaş Türk Müziği’ne kadar birçok başlığın tarihsel süreci anlatılıyor. Ajans tarafından desteklenen eser Anadolu’nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara kitabı, kendi alanında önemli bir örnek teşkil ediyor ve çalışmanın Ankara üzerine yapılan akademik çalışmalara kaynak olması bekleniyor.
Seyyahların gözünde Ankara
Eser ile Ankara tarihi boyunca, Ankara’da kurulmuş olan uygarlıkları ve arkeolojik izdüşümlerini, Ankara ekonomisini, 1. Dünya Savaşı yılları Ankara’sını, Kurtuluş Mücadelesi yıllarında Ankara ve modern Ankara dönemleri ele alınıyor. Ajans tarafından desteklenen çalışma ile tarih sahnesinde yer alan seyyahların kaleminden Ankara tanıtıldı ve Ankara’nın tarihsel gelişmesi bakımından incelendi.