Siyaset Anlayacakları dilden konuşmasını biliriz

Anlayacakları dilden konuşmasını biliriz

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Düşmanlığı, fitneyi kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaçmayız, zira biz insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz. Bizim ömrümüz zaten hep kavgayla geçti” dedi

Anlayacakları dilden  konuşmasını biliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasi için yürümek varsa yürümek, kavga varsa sonuna kadar kavga edeceğiz” sözlerine yanıt verirken “Sizin hayatınız zaten bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla kavgayla geçti. Düşmanlığı fitneyi kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız Zira biz insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz. Bizim ömrümüz zaten hep kavgayla geçti” dedi.
Erdoğan kendi heykelinin yapılmasına da tepki göstererek, “Bunlar bizim değerlerimize terstir. Duyunca çok üzüldüm. Ne heykel ne mask istiyorum. Bundan sonra kimse bu yola tevessül etmesin” dedi.

Anlayacakları dilden  konuşmasını biliriz


Erdoğan, ATO Congresium’da, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca düzenlenen, “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda şunları kaydetti:
VEKİLİN HAKKI OLAMAZ: Ana muhalefet partisi unvanını taşıyan bir partinin milletvekilleri maalesef teröristlerle aynı safta olmak için adeta can atıyorlar. SİHA’lara yönelik iddialar, bu çarpıklığın en son örneğidir. Terörle mücadele ederken sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyetimizi herkes gıpta ile takip ederken birilerinin suyu bulandırmak için uğraşması ibretlik bir hadisedir... Terörle mücadele yönteminden ve başarılardan rahatsız olmaya terör örgütünün hakkı olabilir ama bu ülkenin hiçbir milletvekilinin böyle bir hakkı yoktur. Terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği türden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle, insan haklarıyla ilgisi yoktur.
KAVGADAN KAÇMAYIZ: Ana muhalefetin başındaki zat, ‘Artık kavgaysa, kavga’ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle, bu milletin değerleriyle, kutsallarıyla kavgayla geçti. Eğer bizimle kavga edeceksen bunu her fırsatta AB’ye, yabancı ülkelere, kuruluşlara şikayet ederek zaten yapıyorsun. Bu zat, kendi ülkesini, devletini, milletini yabancılara şikayet ederek, hedef göstererek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi. Üstelik bu kavgada yalnız da değil. Terör örgütlerini ve onların destekçileri olan yerli, yabancı odakları yanına alarak, bu kavgayı büyütmeye çalışıyor... Düşmanlığı, fitneyi, ihaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız. Bunu da söyleyeyim. İnsanlarla akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz. Yaşadığımız dönem ve içinde bulunduğumuz şartlar sebebiyle bizim ömrümüz zaten hep kavgayla geçti. Hayatımızın her döneminde Türkiye’ye ve Türk milletine düşman kim varsa onlarla kavga ettik, etmeyi de sürdürüyoruz.
GÖKKUŞAĞI GİBİSİNİZ: Bu vatan topraklarında biz kimseye operasyon yaptırmayız. Buna gayret edenler varsa ki var, onlar da şu anda nerede? Ya hapiste ya mezarda. Ey Kılıçdaroğlu, ey yanındaki kendini bilmezler, SİHA’ların yaptığı iş vatana millete ihanet eden teröristleri yok etmektir. Sen bir gün başka konuşacaksın, bir gün başka konuşacaksın. Gökkuşağı gibisiniz, renkten renge devamlı giriyorsunuz... Onun için de 9 seçim, 9 mağlubiyet aldın, almaya da devam edeceksin. Mehmetçiğimi şehit edenler teröristler. ‘Onları yok etmek bizim görevimiz değil’ öyle mi? Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan da çıkacaksın, ‘Dört yılda ben terörü bitiririm’ diyeceksin. Sen kimsin ya, neyi bitireceksin? Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bu devleti dimdik ayakta tutabilmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. SİHA’larla da tanklarla da toplarla da yapacağız.
İYİ BULDULAR BİRBİRLERİNİ: Kandil’den sana destekler geliyor. Memnunsun değil mi? Şimdi beraber kendi koalisyonunuzu da yaparsınız, beraber yolculuğunuza devam edersiniz. Size de yakışır. Sözde adalet yürüyüşünde de beraber yürüdünüz zaten. Sağınızda solunuzda kimler olduğu belli. Bir tarafınızda malum o takım PKK onun desteği altında olanlar, öbür tarafınızda da FETÖ. İyi buldular birbirlerini.

‘Çıtayı daha da yükseltiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilerleyen süreçte yeni bir seçim ve imtihan olduğunu vurgulayarak belediye başkanlarına şöyle hitap etti: “2019 seçimlerinde sadece Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği değil aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde 50+1 ‘e ulaşmayı hedefliyoruz. Çıtayı biraz daha yükseltiyoruz.Nispeten kapsamlı bir yenilenmeye gittik ancak ülkemiz ve dünya öylesine hızlı değişiyor ki bu değişimi, yenilenmeyi, tazelenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor.
DAVA KALICI, İSİMLER FANİ: Büyük Türkiye’yi, güçlü Türkiye’yi kuracak ve temelleri yine birlikte atacağız. Unutmayın, dava kalıcı, isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacak, sadakatimizi davamıza göstereceğiz.
HEDEF KASIM: Belediyelerdeki başarımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde istediğimiz neticeyi alabilmemizin en başta gelen şartlarından biridir. 2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart’ında aday olacak belediye başkanlarımız, şu andaki mevcut belediye başkanlarımız 2019’un Mart’ına değil, hedefi 2019’un Kasım’ına koymalıdır. Belediyelerimiz hakkında en ufak bir spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Belediye başkanlarımızdan beklentimiz bellidir. Şehirlerine yük olan değil şehirlerinin yükünü omuzlayan, mazeret değil çözüm üreten, AK Parti’nin yüzünü ağartan hizmetler ortaya koyan kişiler olmalıdır.
KÜSMEK YOK: Bu yolda küsmek, darılmak, hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma kesinlikle yakışmaz çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu parti, bir davanın sembolüdür. Bir davanın eri olmak başkadır, bir siyasi partinin bireyi, elemanı olmak başkadır. Ben sizleri bir dava eri, dava arkadaşlarım, gönüldaşlarım olarak görüyorum. Ak Parti kazandığında Türkiye kazanıyor. Türkiye kazandığında AK parti kazanıyor. Bunun için milletimizin tamamıyla kucaklaşmalıyız.

‘S-400 çılgına döndürdü’
Ya bize yıllarca ABD, İsrail, bunlar insansız hava araçlarını vermemekte adeta kılı kırk yardılar. Verdikleri zaman da bunların tamiratı, tadilatı, şusu, busu bize gerçekten hendek atlattı. Artık bu ülke kendi insansız hava araçlarını, silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. Daha güzel şeyler yapar hale de geliyoruz ve geleceğiz. S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz? Biz de başımızın çaresine... Bütün güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız.

‘Heykeller bizim değerlerimize ters’

Sayısı fazla olmamakla birlikte bazı belediyelerce heykel veya benzer görseller yapılıyor. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini, ne masklar yapılmasını, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık ayrı mesele, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler, heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. Asla bu ola, hiçbir arkadaşım, böyle bir yanlış yaptılar, bundan sonra da kimse bu yola tevessül etmesin.

Katar Emiri Al Sani Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün Türkiye’ye gelecek. Körfez ülkelerinin Katar’a yönelik uyguladığı ambargo sürecinde ilk kez Türkiye’ye gelecek olan Sani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgedeki gelişmeleri görüşeceği öğrenildi.

Belediye projelerine ödül
Erdoğan, “Yerel Yönetimler Proje Yarışması”nda aralarında Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de olduğu belediye başkanlarına sosyal projeler ve kent ekonomisine katkı kategorilerinde dereceye girmeleri nedeniyle ödüllerini verdi.