Anne Sütü Neden Bu Kadar Önemli?

İlk 6 ay sadece anne sütü.. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Peki anne sütü neden bu kadar önemli?

Anne sütünün % 87'si sudur. Bu nedenle, bebeğin gereksinimi olan tüm su, sütten karşılanmaktadır.

Anne sütündeki toplam protein içeriği inek sütünden daha düşüktür. Fakat biyolojik değeri daha yüksektir, yani bebeğin ihtiyacına daha uygundur bu nedenle daha faydalıdır.

Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içerir. Yetersiz gelmesi gibi özel durumlarda bebeğe takviye yapılabilir.

Anne sütü bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Haberin Devamı

Anne sütü; sindirimi kolay, her zaman taze, temiz ve bebeğe verilmeye hazır, ucuz ve pratiktir.

Her annenin sütü bebeği için özeldir. Yani bebeğin ihtiyacına göre salgılanır. Örneğin erken doğum yapan annenin sütü ile normal süresinde doğum yapan annenin süt içerikleri farklılık gösterir. zaman geçtikçe sütün içeriği ve kalitesi de değişir.

İlk 6 ay DİYET YAPMAYIN! Emzirme süresince ilk 6 ay bilinçsiz diyet yapmak sütü ve sütün kalitesini azaltır. Dengeli bir beslenme ve emzirme ile zaten doğum kiloları hızlıca gidecektir. Bu nedenle kısıtlayıcı ve bilinçsiz diyetlerden kaçının.

KOLOSTRUM (AĞIZ SÜTÜ)

Doğumdan hemen sonra gelen sarı renkli ve koyu kıvamlı süte kolostrum (ağız sütü) denir. M,ktarı az olsa da bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir. Kolostrum için bebeğin ilk aşısı diyebiliriz, bebeği hastalıklara karşı korumaktadır.

SÜT ARTTIRMAK İÇİN NELER YAPILMALI

  • Bol su tüketin. Sütü en iyi arttıran besinler sıvılardır. Sıvı olarakta su en iyi tercihtir. En az 10-12 su bardağı su tüketin.
  • Rezene çayı için. Rezene hem süt arttırıcıdır hem de gaz problemini engeller. Emziren anneler şekersiz rezene çayı tercih etmeli ve gün içerisinde tüketmelidir.
  • Koyu yeşil yapraklı sebzeler de süt arttıran besinlerdir. Gaz yapmaması açısından ilk 1 hafta çiğ sebze tercih etmemeniz daha iyi olacaktır. Sonrasında da sizde gaz yapıyorsa pişmiş olarak tüketmeniz daha iyi olacaktır.
  • Şekerli gıdalar süt arttırmaz. Halk arasında sütü arttırmak için bilinen şerbetler, tatlılar sütünüzü arttırmaz. Şekerden bütün sağlıklı insanlar kadar kaçınmanız gereklidir.

instagram: @mutlubeslenmerehberi

https://www.instagram.com/mutlubeslenmerehberi/