Gündem Anne sütünü arttıran yiyecekler nelerdir?

Anne sütünü arttıran yiyecekler nelerdir?

25.04.2018 - 11:06 | Son Güncellenme:

Anne sütü, bebeklerin ilk gıdalarıdır. Bebekler doğdukları anda, anne sütünü aramaya başlarlar. Annenin göğsünden süt gelmesi ile emzirme işlemi yapılır ve bebeklerin karınları doyurulur. Kimi anneler için emzirme işlemi acılı ve zor geçse de, bebeklerinin sağlığı için bu acıya katlanırlar. Çünkü anne sütü, bebeklerin en temel ve en sağlıklı besinleridir.

Anne sütünü arttıran yiyecekler nelerdir

Anne sütünün arttıran gıdalar nelerdir?

Haberin Devamı

Anne sütünün miktarı her kadında değişiklik gösterir. Kimi anneler, göğüslerinden az süt geldiği için bebeklerinin karınlarını doyurmada sıkıntı yaşarlar. Ancak bu durumun çözümü sanıldığı kadar zor değildir. Beslenmesine dikkat eden, süt yapan yiyeceklerden tüketen ve bebeğini sık sık emzirmeye çalışan her anne, bu sıkıntıdan kurtulur. Birçok yiyecek, anne sütünü arttırmada yardımcı olarak tüketilmek üzere beklemektedir.

  1. Rezene çayı

Rezene, anne sütünü arttırmada birebir etkiye sahip bir bitkidir. Bu etki, uzmanlar tarafından da kanıtlanmıştır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre rezene çayı, süt yapan prolaktin ve östrojen hormonlarını uyarıcı niteliğe sahiptir. Dolayısıyla anne sütünü arttırmak için günde 2 bardak rezene çayı tüketilmelidir. Ayrıca bu çay, bebeklerde gaz sancısına iyi geldiğinden, her annenin tüketmeyi ihmal etmemesi gereken bir içecek konumundadır.

Haberin Devamı
  1. Su

Anne sütünün %87’si sudan oluşmaktadır. Bu nedenle su, anne sütünü arttırmada önemli bir içecektir. Emziren her anne günde 10 ila 13 bardak su tüketmesi gereklidir.

  1. Yumurta

Yumurta çok güçlü bir protein kaynağıdır. Ayrıca zengin aminoasit ve demir içeriğiyle de emziren her annenin en yakın dostu konumundadır. Sütü az olan anneler, her gün, haşlanmış bir yumurta yiyerek bu eksikliği kolaylıkla kapatabilmektedir.

  1. Havuç

Havuç, içerisinde fitoöstrojen bulunduran bir besindir. Bu sebeple, doğal östrojen görevi yapmaktadır ve anneler için süt arttırmada etkili olmaktadır.

  1. Ceviz, badem ve fındık

Ceviz, badem ve fındık gibi yağlı tohumların içerisinde aminoasitler bulunmaktadır. Bu aminoasitler, süt miktarını arttırmada çok önemli bir yere sahiptir. Anne sütü eksikliğinin tamamlanması için 3-4 adet tam ceviz ve 10 adet fındık veya badem tüketmek gereklidir.