Editörün Seçtikleri Anneler Günü kahvaltısının yükselen yıldızı ‘menemen’

Anneler Günü kahvaltısının yükselen yıldızı ‘menemen’

28.04.2015 - 12:07 | Son Güncellenme:

İnternet çocukları Anneler Günü’nde Yemeksepeti’nden kahvaltı siparişlerini yüzde 30 artırıyor

Anneler Günü kahvaltısının yükselen yıldızı ‘menemen’

Anneler Günü’nde kahvaltı hazırlama geleneği sürüyor. Fakat pratik olmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş olan internet jenerasyonu, kahvaltıyı son yıllarda Yemeksepeti’nden sipariş ediyor. Anneler Günü’nde Yemeksepeti üzerinden verilen kahvaltı siparişleri yüzde 30 artıyor. Kahvaltı tabağının yanı sıra, son yılların yükselen favorisi ise menemen. Sen de annenin yüzündeki o paha biçilmez gülümsemeyi görmek istiyorsan, Yemeksepeti’ndeki yüzlerce kahvaltı seçeneğinden dilediğini seçebilir, bu sırada kazandığın zamanda ona özel jestler düşünebilirsin.

Anneler Günü yaklaşırken herkes annesi için mükemmel sürprizin ne olacağını düşünmeye başladı. Hediyeler ya da sözcükler farklılaşsa da, o günün vazgeçilmezi annelerin güne kocaman bir gülümseme ile başlamasını sağlayacak mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlamak. Hem annesi için jestlerin en güzelini düşünen hem de pratik olmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş olan internet jenerasyonu harika bir kahvaltı sofrası donatmanın en kolay yolunun Yemeksepeti’nden geçtiğini biliyor.

Yemeksepeti verilerine göre Anneler Günü’nde kahvaltı siparişleri diğer günlere göre yüzde 30 artıyor. En çok sipariş edilen kahvaltı seçeneği, tüm siparişler arasında yüzde 20 orana sahip ‘kahvaltı tabağı’. Öte yandan özellikle son 3 yılda giderek daha çok sipariş edilmeye başlanan menemen ve omlet çeşitleri yüzde 19’luk sipariş oranı ile kahvaltı tabağının hemen peşinde yer alıyor. Leziz mi leziz ve bol proteinli menemen çeşitleri ile güne başlayan annelerin, bu özel gün boyunca yaşadıkları sevgi patlamaları ve muhtemel gezme tozma sırasında enerjileri asla düşmüyor.

Sen de anneni mutlu etmek istiyorsan, Yemeksepeti’ne girerek yüzlerce farklı kahvaltı alternatifinden birini seçebilir, birkaç tıkla sipariş verebilirsin. Yemek hazırlama aşamasını en pratik şekilde hallederek, annen için sofrayı en özel şekilde hazırlayabilirsin. Birkaç çiçek, belki bir not, belki de içten bir kucaklama… Artık orası sana kalmış!

Yazarlar