Editörün Seçtikleri Anneler Günü'nde ne hediye alınır?

Anneler Günü'nde ne hediye alınır?

06.05.2019 - 09:45 | Son Güncellenme:

Anneler Günü, bu yıl 12 Mayıs'ta anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gündür. Peki, Anneler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, Anneler Günün neden kutlanır, Anneler Günün'nde ne hediye alınır ve Anneler Günü'nde yapılacak etkinlikler nelerdir, gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz Anneler Günü'ne özel bu haberimize göz atabilirsiniz.

Anneler Gününde ne hediye alınır

Bu yıl 12 Mayıs Pazar'a denk gelen Anneler Günü, tüm dünyada anneleri onurlandıran özel bir gündür. Sonsuz fedakârlığa, sabra ve sevgiye sahip olan annelerinize, Anneler Günü'nde özel bir gün yaşatmak istiyorsanız sizin için Anneler Günü'nü tam anlamıyla ele aldık. Öncelikle Anneler Günü'nün nasıl ortaya çıktığını ve neden kutlandığını bilmeniz, sizi Anneler Günü'ne daha yakın hissettirecektir. Ayrıca bu özel günde annenizi güzel hediyelerle karşılamak isteyenler için çeşitli anneler günü hediye seçenekleri hazırladık, son olarak ise annenizi götürebileceğiniz güncel etkinlikleri paylaştık.

Haberin Devamı

Anneler Günü neden kutlanır?

12 Mayıs Pazar'a denk gelen anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?

Anneler Günü aslında antik çağlara dayanan bir alışkanlık. Tamamen mitolojik kişiler, tanrıçalar için kurulan bugünün gerçek anneler için kutlanmaya başlanması bir kaç yüzyıl önce gerçekleşmiştir.

-Kibele ve Rhea (anne tanrıçalar)

Kibele ve Rhea Anneler Günü’nün bilinen en eski sahipleridir. Eski Anadolu’da Kibele ve Yunanistan’da Rhea anneler günü ibadetin kaynağıdır. Hayvanların annesi kabul edilen Kibele ile Rhea birbirlerine olan benzerlikleri ile dikkat çeker.

Haberin Devamı

-Eski festivaller

Önceleri Anadolu’da yapılan kutlamalar eski dönem vahşi festivallerine dayandığı için yasaktı. Sonraları ‘Muhteşem Ana’ ile serbest bırakıldı…

-Günümüzdeki Anneler Günü kutlamaları

İngiltere’de 17. yy’da yayınlanan dini bir ferman ile kutlamalar kutlamaların Meryem Ana’dan tüm annelere genişlemesi sağlandı.

Amerika’da ise Anneler Günü durumu şu şekilde. Bir av kadını olan Anna Jarvis yaşadığı bölgede var olan kötü sağlık koşullarını iyileştirmek için bir farkındalık günü organize eder. Anna’nin ölümünden sonra kızı annesinin bayrağını alır ve devam eder. Bu mücadele sonuç veriri ve 1914’de milli bayram ilan edilir. Anna’nın başlatmış olduğu bu gün zamanla ticari bir gün olmaya başladı. Bu durumu durdurmaya çalışan Anna tutuklandı ve hatta bunu başlatığı için pişman olduğunu söyledi…

Anneler Günü'nde ne hediye alınır?

Anneler Günü'nde, anneniz için nasıl bir hediye alacağınızı hala bulamadıysanız, sizin için birbirinden özel ve farklı hediye seçeneklerini sıraladık. Peki, hangi tür anneye hangi hediye alınır? Özellikle annenizin karakterine uyum sağlayacak bu hediyeler, onu çok mutlu edecektir.

-Modayı takip eden anneler için...

Moda düşkünü bir anneniz varsa beğendiği tasarımcıların parfüm, çanta, ayakkabı gibi ürünlerinden hediye alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Anneler Gününde ne hediye alınır

Boyner Estee Lauder ANR Starter Cilt Bakım Seti

Fiyatı 299.00 TL

Anneler Gününde ne hediye alınır

Trendyol Pierre Cardin Siyah Kadın Baskılı Omuz Çantası

Fiyatı 169,99 TL

Anneler Gününde ne hediye alınır
Sephora Michael Kors Wonderlust EDP 100ML / 3.4FLOZ

Fiyatı 525 TL

Sportif anneler için...

Spor salonundan çıkmayan, arkadaşlarıyla yüzmeye, yürümeye gitmeye bayılan bir anneniz varsa ona spor yaparken kullanabileceği eşyalar hediye edebilirsiniz. Spor çantası, eşofman takımı, spor ayakkabıları veya termal taytlar annenizin hoşuna gidebilir.

Anneler Gününde ne hediye alınır

Nike Wmns Runallday Bej Altın Kadın Koşu Ayakkabısı

Fiyatı 329,99 TL

Anneler Gününde ne hediye alınır

Faik Sönmez Payetli Kapüşonlu Eşofman

Fiyatı: 299,95 TL

Geleneksel anneler için...

Yemek yapmayı seven, komşularıyla çay kahve günlerinde çeşit çeşit yemek yemeye bayılan geleneksel bir anneniz varsa ona güzel bir yemek kitabı veya çay-kahve takımı gibi hediyeler alabilirsiniz.

Anneler Gününde ne hediye alınır

Taç TikTak Bravo Düdüklü Tencere 4 & 6 Lt Kırmızı

Fiyatı: 399 TL

Anneler Gününde ne hediye alınır

Arçelik Türk Makinesi K 3300 Kırmızı Mini Telve

Fiyatı: 399 TL

Evini çok seven anneler için...

Haberin Devamı

Evinde vakit geçirmeyi çok seven anneler için nevresim takımları, yastık kılıfları ya da ev aksesuarları tercih edebilirsiniz. Ayrıca evinde bakacağı canlı çiçek ve ya bitki de çok hoşuna gidecektir.

Anneler Gününde ne hediye alınır
Yataş Brenna Ranforce Nevresim Takımı

Fiyatı 159,90 TL

Anneler Gününde ne hediye alınır

Çiçek Sepeti Terracota Zeytin Ağacı

Fiyatı: 164,02 TL

Anneler Günü etkinlikleri

Anneler Günü annelerin sadece bir hediyeyle anılmadığı, annelere güzel bir gün geçirmek için özel planların da yapıldığı bir kutlama günü olarak da önem taşımakta. Mayısın ikinci haftasında havaların da ısınmaya başlamasıyla Anneler Günü için özel kutlama planları açık havaya taşınmakta.

Etkinlik 1: Masterpiece Galata Resim-Anneler Günü-Klimt-Anne ve Çocuk

12 Mayıs Pazar, Saat: 13:00, Masterpiece Galata İstanbul

Keyifli bir ortamda güzel müzikler eşliğinde, sonunda kendinizi bile şaşırtacak yağlıboya tablolar yapabilirsiniz. Daha önce resim yapmış olmanıza gerek yok, hatta yapmamışsanız çok
daha keyifli olabilir. Masterpiece bir resim kursu değil, resim ile dolu geçireceğiniz bir keyif seansı. Sanatçılarımızın adım adım yönlendirmeleri ile seçmiş olduğunuz eseri tamamlayacak ve
etkinlik sonunda evinize, ofisinize götürüp asabileceğiniz, arkadaşlarınıza hediye edebileceğiniz size ait bir yağlıboya tablonuz olacak.

Haberin Devamı

Etkinlik 2: Berloni Athena Kirala & Pişir Mutfak

12 Mayıs Pazar, Saat 13:00-19:00 Kanyon-İstanbul

Kanyon İntema Yaşam Mağazası’nda evinizin sıcaklığını ve konforunu aratmayacak Berloni mutfağında yemeğinizin malzemelerini kendiniz temin ederek, yemeğinizi misafirleriniz ile keyifli atmosferimiz eşliğinde hazırlayabilirsiniz. Berloni’nin Athena serisi mutfaklarını, sevdiklerinizle birlikte eşsiz bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Etkinlik 3: MSA - Annemin Tarif Defteri

12 Mayıs Pazar, Saat: 10:00 Maslak-İstanbul

Annemin Tarif Defteri workshop'u, 12 Mayıs'ta Mutfak Sanatları Akademisi'nde! Bir yerlerde annenizin sizden gizlediği bir tarif defteri mutlaka vardır. Biz de MSA mutfağında bu sırrı ortaya çıkarıyor o defteri sizin için açıyoruz. Anne eli değmiş el açması börek yapımından içine anne sevgisi katılmış tarçınlı kurabiye yapımına kadar her şeyi öğreneceğiniz bu eğitimde, annenizin gizli tariflerini keşfetmeye hazır mısınız?

Etkinlik 4: Alevle Cam Şekillendirme Atölyesi

12 Mayıs Pazar, Saat: 13:00, Design House-İstanbul

Design House İstanbul'un keyifli atölyesinde çağdaş cam sanatçısı Derya Geylani liderliğinde gerçekleşecek günübirlik bu atölye çalışmasında katılımcılar sıcak camın büyülü dünyasını keşfedecekler. Üfleme ve boncuk tekniklerini deneyimleyip, kendi parçalarını yaratacaklar.

Etkinlik 5: Yalıda Caz Eşliğinde Anneler Günü Brunchı: İpek Dinç Quartet

12 Mayıs Pazar, Saat: 11:00, Sait Halim Paşa Yalısı-İstanbul

Sait Halim Paşa Yalısı’nda Boğaz’a karşı caz eşliğinde brunch keyfi Anneler Günü’nde sizi bekliyor. Caz müziğinin önde gelen sesi İpek Dinç Yüce’nin sahne alacağı konser tüm dinleyicilere keyif dolu bir pazar vaat ediyor. Geleneksel lezzetlerin yanı sıra yalının ödüllü Executive Şefi Oktay Özgün tarafından hazırlanacak geniş brunch büfesi de konsere lezzet katıyor.

Etkinlik 6: Masterpiece Maslak Heykel - Anneler Günü

12 Mayıs Pazar, Saat: 13:00, Masterpiece Maslak Atölyeleri-İstanbul

Keyifli bir ortamda güzel müzikler eşliğinde sonunda kendinizi bile şaşırtacak heykeller yapacaksınız. Heykel sanatına ilişkin deneyim sahibi olmanıza gerek yok, hatta daha önce hiç heykel yapmamışsanız çok daha keyifli. Masterpiece bir kurs değil, kil ve formlar ile dolu geçireceğiniz bir keyif seansı. Heykeltıraşlarımızın adım adım yönlendirmeleri ile sonunda evinize, ofisinize götürebileceğiniz, arkadaşlarınıza hediye edebileceğiniz size ait bir heykeliniz olacak.

Etkinlik 7: Annem ve Ben

12 Mayıs Pazar, Saat: 14:00, Zorlu PSM-Atölye-İstanbul

Bu atölye Zorlu PSM ve Human Art iş birliğiyle gerçekleşmektedir.

Eğitmen: Dilek Öcekli

Bu atölyede hayatımızda ilk öğrendiklerimize bakacağız. İlk kalp atışı ile başlayan yaşamımızın ilklerine bakacağız. Çalışmada, bizden öncesinden aldıklarımızı, bizde kalanları ve bizden sonrakilere aktarımlarımızı hangi duygu ve nedenlerle nasıl yaşadığımızı anlamaya çalışacağız.

Etkinlik 8: Candan Erçetin Konseri

12 Mayıs Pazar, Saat: 16:00, Bostancı Gösteri Merkezi, İstanbul

Yazarlar