Eskişehir Anneler Gününde Tek İsteği Engelli Oğlunun İş Bulması

Anneler Gününde Tek İsteği Engelli Oğlunun İş Bulması

14.05.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

.

Anneler Gününde Tek İsteği Engelli Oğlunun İş Bulması

Eskişehir’de yaşayan ve 21 yaşındaki otizmli çocuğuna bakan anne Hasibe Tuna, Anneler Günü’nde en büyük isteğinin oğlunun sigortalı bir iş bulup geleceğinin kurtulması olduğunu söyledi.
Engelli evlat sahibi annelerin en büyük sorununun gelecekte çocuklarının istikbalini garanti altına almak olduğunu ifade eden Hasibe Tuna, otizmli oğlu Semih Tuna’nın sigortalı bir iş bulup çalışmasının Anneler Günü’ndeki en büyük isteği olduğunu belirtti. "Bütün özel çocukları olan annelerin tek kaygısı, biz öldüğümüz zaman çocuklarımıza ne olacağı" diyen Hasibe Tuna, "Otistik özellikli bir çocuk. Semih doğduğunda 18 yaşındaydım. Semih’le beraber büyüdük diyebilirim. Tabi çok zorluklar çektik ve bugüne kadar geldik. Semih yaşamına normal çocuklarla beraber devam ediyor. Bütün özel çocukları olan annelerin tek kaygısı biz öldüğümüz zaman çocuklarımıza ne olacağı. Çocuklarımıza güzel bir iş imkanı yani sigortaları olsun. Kendi ayakları üzerinde durabilsinler. Tek temennimiz ve beklentimiz bu. Topluma girsinler, kısıtlanmasınlar. Semih gibi çocuklara fırsat verilsin. Biz güveniyoruz çocuklarımıza. Onlara güvensinler. Yapamayacakları hiçbir şey yok. Engelli çocukları olan ailelere erken emeklilik kanunu çıktı" şeklinde konuştu.

"Çocuklara böyle bir yer açtığı için Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz"
Çocuğunun rehabilitasyon amacıyla Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın katkılarıyla açılan Gökkuşağı Kafe’de çalıştığını dile getiren Tuna, onlara böyle bir fırsat verildiği için herkese teşekkür ederek "Biz şimdi ev hanımıyız. Bizim böyle bir imkanımız yok. Benim tek ricam engelli çocukları olan babalarında faydalanabilmeleri, erken emekli olabilmeleri. Çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmeleri için bir fırsat verilmeli. Semih dört senedir Gökkuşağı Kafe’de çalışıyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. Çocuklara böyle bir yer açtığı için, böyle fırsat verdiği için, güvendiği için. Öğretmenlerimize burada çalışan herkese de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Çok seviyorum ben annemi"
Otizmli 21 yaşındaki Semih Tuna da annesini çok sevdiğini söyleyerek, "Çok seviyorum ben annemi. Anneler Günü’nü kutluyorum. Burada boşları götürüyoruz, şarkılar söylüyoruz, boyama yapıyoruz, kitap okuyoruz, film izliyoruz. 2014’ten beri başladım işe. Mutluyum" dedi.

"Semih özel bir çocuk"
Gökkuşağı Kade’de çalışan Özel Eğitim Öğretmeni Yasemin Şahin ise Semih’in özel bir çocuk olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 6 yıldan beri buradayım ve onlarla olmaktan çok mutluyum. Buradaki çocuklarla ilgili Başkanımız Ahmet Ataç’ın çok büyük desteği var bize. Her şey vatandaşa özel. Çocuklarımız burada sosyalleşiyorlar. İnsanlarla iç içeler. Kendileri gelip gitmeyi öğrendiler. Bağımsız bir şekilde ben de varım diyebiliyorlar. Bizim için çok önemli. Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. Onun çok büyük bir desteği var. Semih buraya başlayalı 3 sene oldu. Sabah saat 9.00’da geliyor ve 13.00’e kadar bizimle beraber. Semih’in çok büyük katkıları oldu her konuda. Semih özel bir çocuk. Görseli çok iyi ve müzik kulağı çok güzel" açıklamalarında bulundu.