Gündem Annesi kızını tırnağından tanıdı

Annesi kızını tırnağından tanıdı

23.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Patlamada vücudu tamamen parçalanan Duygu Tuna’nın ailesinin teşhisi yürekleri burktu. Anne Fadime Söğütlü’nün kızının tırnaklarına bakarak yaptığı tespiti parmak izi incelemesi doğruladı

Annesi kızını tırnağından tanıdı

Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin 32 kişinin aileleri, çocuklarını teşhis etmek için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda saatlerce bekledi. Bu bekleyiş sırasında aileler arasında en acı teşhislerden birini, HDP Maltepe İlçe Eşbaşkanı Duygu Tuna’nın ailesi yaşadı.

Haberin Devamı

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, cesedi paramparça olan Duygu Tuna’nın annesi Fadime Söğütlü, kızını tırnaklarından teşhis etti. Canlı bombanın etkisiyle vücudu tamamen parçalanan Tuna’nın sadece bir elinde iki parmağının sağlam kaldığı öğrenildi.

Kuzenini kaybetti

Anne Söğütlü’nün kızının tırnaklarına bakarak yaptığı teşhis, daha sonra parmak iziyle yapılan incelemede de doğrulandı. HDP’li Duygu Tuna’nın kuzeni Barış Tuna, Facebook hesabından, “Kuzenini kaybetmiş birisi olarak şu soruların cevabını istiyorum: Eğer bu çocuklar daha Kadıköy’den çıktıklarından itibaren MİT tarafından takip edildi ise bu patlama esnasında onları yakından takip eden hiç mi kimse yaralanmadı? Bu çocukları takip edenler 500 metre öteden mi takip ediyorlardı” şeklinde sorular paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Kurtulduklarına sevinemediler

Katliamdan şans eseri kurtulanlar, kaybettikleri arkadaşlarına, yoldaşlarına ağlıyor. Amara Kültür Merkezi bahçesindeki basın açıklamasını dinleyenler arasında Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Eylem Onat da vardı. Onat, twitter’da ’Yaşıyor olmanın acısını yaşar mı insan? Ben yaşıyorum’ diye yazdıktan sonra, ’Şu an aklımda sadece patlamadan 5 dakika önce Ezgi’nin (Aydan Ezgi Şalcı) gelip bana sarılması var. Sadece 5 dakika. İçine doğmuş demek ki’ paylaşımında bulundu. Memleketi Batman’a, ailesinin yanına giden Onat, olay anını şöyle anlattı: “Basın açıklaması öncesinde Ezgi, Ceren ve ben oturuyorduk. Basın açıklaması yapılacağı için bizi kaldırdılar ve bu sırada anlamsız bir şekilde birbirimize sarıldık. Bir anda sarıldık. Basın açıklamasının sonuna gelinmişti. Sloganlar atılmaya başlamıştı ki patlama oldu. Ve sonrası işte.”
‘Yüzümü ıslatıp dönecektim’
Tekerlekli sandalyesiyle olay yerinden uzaklaşınca hayatta kalan İsmail Denli: “Bir süre pankartı tuttum. Güneş vurunca ‘yüzüme su vurup döneceğimi’ söyledim. Biraz ilerledikten sonra patlama oldu.”