Dünya Son Dakika! İdlib'te hava saldırısı

Son Dakika! İdlib'te hava saldırısı

19.03.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

Suriye'nin İdlib kentine hükümet güçleri tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre kadın ve çocukların da olduğu 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Son Dakika İdlibte hava saldırısı

Beşar Esad rejimine bağlı güçlerin Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib il merkezine düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 2'si çocuk 8 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişinin yaralandı.

Haberin Devamı

İdlib Sivil Savunma yetkilileri rejim güçlerine ait savaş uçaklarının İdlib kent merkezinin kuzeybatısındaki Naura bölgesinde bulunan Mütenebbi Meydanı ile Akibe Derviş bölgesindeki stadyum ve kültür merkezini bombaladığını söyledi.

Büyük hasara neden olan saldırıların ardından, olay yerine ulaşan sivil savunma ekipleri enkaz altında kalan sivilleri kurtarmaya çalışıyor. Uluslararası ajansların geçtiği karelerde sivil savunma ekiplerinin çabası ve sivil halkın kaçışını açıkça görmek mümkün... Fotoğraflarda sivil kurtarma ekiplerinin minik bir bebeği enkazdan kurtarıp annesinin kucağına bile vermeden hastaneye yetiştidiği anlar görüntülendi.

Astana görüşmeleri kapsamında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen ihlallerini sürdüren rejim geçen hafta da İdlib'in Kusur bölgesini bombalamış, saldırıda 11 sivil hayatını kaybetmişti.