Gündem Annesinin gözyaşlarına dayanamadı evine döndü

Annesinin gözyaşlarına dayanamadı evine döndü

08.08.2015 - 11:02 | Son Güncellenme:

İzmir’de beş gün önce kız arkadaşıyla birlikte evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Melisa Deveci, annesinin gözyaşlarına dayanamadı ve eve döndü.

Annesinin gözyaşlarına dayanamadı evine döndü

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Melisa Deveci (16) beş gün önce kız arkadaşıyla birlikte evden çıktı. Sabah kahvaltıya kaldırmak için gittiği odasında kızını bulamayan anne Yeliz Budak, ne yapacağı şaşırdı. Çalmadık kapı, aranmadık yol bırakmayan acılı anne polise başvurdu. Emniyetin de titiz çalışmaları ve acılı annenin gözyaşları Melisa’yı geri getirdi. Marmaris’te bulunan Melisa annesini aradı ve iyi olduğunu söyledi. Eşinden yıllar önce ayrılan acılı anne Yeliz Budak kızına ‘Yapma annem bunu bana yapma. Biz beraber büyüdük. Beni diri diri mezara koyma’ diye seslenmişti.

Haberin Devamı

Budak 5 gün boyunca sosyal medyadan kızını görenlerin kendisine ulaşmaları için çağrı yaptı. Telefonu her çaldığında kızı sanarak açan ve yüreği ağzına gelen Yeliz Budak, “Herkes arıyor bir şeyler söylüyor. Ama ben kendi sesini duysam, içime bir nebze su serpilecek. Şurada gördük diyorlar koşturup gidiyorum, burada gördük diyorlar, koşturup gidiyorum. Gecenin 3’ü, 5’i demiyorum koşturup gidiyorum. Bir sesini duysam. 5 gündür aklımı oynatacağım. Ben onun sesini duymadan bir gün durmuyordum. Babasına gittiği zaman bile arardı. En azından bir arasın, ‘Anne ben iyiyim, merak etme beni’ desin. Ben bunu istiyorum. Çok bir şey istemiyorum. Ben 4-5 gündür mahvoldum. Çocuğum çık gel, gelmiyorsan da bir ara annem ya bir ara. Ben bu kadar mı kötü bir anneyim sana. De ki ‘Annecim ben iyiyim, rahattayım’ Ben sesini duysam hiçbir şey yapmayacağım. Herkes deli divane oldu. Tek gelsin, benim tek istediğimi o, nerede olursa olsun, kiminle olursa olsun umurumda değil. Tek benim çocuğum gelsin. Kimseye sorgu sual yaptırmayacağım, tek gelsin. Ben 5 gündür neler çekiyorum, Allah ile kendim biliyorum. İlaçlarla, haplarla ayakta duruyorum. Yapmasın bunu bize, en azından ‘Anne ben hata yaptım, iyiyim ama merak etme beni’ desin. Kahroldum, mahvoldum ben. İzmir’de girmediğim yer kalmadı. Kardeşin hiç durmuyor. Herkes hasta oldu, herkes deli divane oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Her anne kız gibi ufak konularda tartışma yaşadıklarını anlatan Budak, hiçbir zaman büyük bir kavga etmediklerini, hiçbir problem yokken kızının sır gibi kaybolduğunu dile getirdi.

“BİZ BİRLİKTE BÜYÜDÜK, YAPMA BANA BUNU ANNEM”

Kızıyla birbirlerine çok düşkün olduklarını, birlikte büyüdüklerini belirten acılı anne şunları söyledi: “Benim sesimi bir gün duymadan yapamazdı. Babasına giderdi Marmaris'e bir gün olurdu, hemen ‘Anne sizi çok özledim, Bade’yi çok özledim’ derdi. Biz birbirimize çok düşkündük. Ben senelerdir onunla beraber yaşıyorum. Babasından ayrı olabilirim. Ben kızımı hiç yanımdan ayırmadım. O da benden hiç ayrılmadı. En ufak bir şeyimiz asla bize birbirimizden başka sahip çıkan olmadı ki. Biz birbirimizi koruduk senelerce onunla. Benim sırdaşım oydu, ben onunla beraber büyüdüm. Ama böyle yapması beni diri diri mezara soktu. O benim ilk göz ağrım, o benim her şeyim. Ben onu çok zorluklarla büyüttüm, nelerle büyüttüm. Tek arasın ben şuradayım desin. Kimse bir şey demeyecek ona tek gelsin.”

Haberin Devamı

Öte yandan Melisa ve arkadaşının kafa kafaya vererek bir anlık bir cesaretle evden gitmiş olabileceklerini de belirten Yeliz Budak, arkadaşının ailesini aramak isteğini ancak arkadaşının telefonun bozuk olduğunu dile getirdi.

“NE YEMEK YİYEBİLİYORUM, NE UYKU UYUYABİLİYORUM”

Günlerce hop oturup hop kalkan, gözüne uyku girmeden kızından gelecek bir haberi bekleyen acılı anne kızına şöyle seslenmişti: “Melisacığım ben hakikaten çok özledim annem seni yapma bunu bir kerecik olsun ara. 16 senedir ben seni hiç yanımdan ayırmadım, gözüm gibi baktım. Yapma annem bunu bana yapma. Ne olursun bir kerecik ara. Hiç mi düşünmüyorsun annem nerededir diye. Yalvarıyorum sana annecim başka bir şey istemiyorum senden. Çık gel evimize sana hiç kimse hiçbir şey yapamaz sen yeter ki çık gel. Ben başka hiçbir şey istemiyorum sen sağ salim gel. Ben 5 gündür ne yemek yiyebiliyorum, ne uyku uyuyabiliyorum. Her telefona o diye koşturuyorum. Yapma annem bunu bana ne olursun yapma. Ben öldüm öldüm dirildim kaç gündür. Hani ben bir hata yaptım ondan korkuyorum gelsin nerede olursa olsun yeter ki beni arasın.”

Haberin Devamı

TERÖR OLAYLARI ENDİŞESİNİ ARTIRDI

Terör olaylarının tırmandığı günlerde kızının kaybolmasının kendisini daha da endişelendirdiğini belirten Budak, “Sonuçta genç kız ortamı zaten görüyorsunuz. IŞİD olayları var, terör olayları var, canlı bomba olayları var. Kızının şurada şu şekilde gördük demeleri daha da kötü” dedi.

Annesinin gözyaşlarına dayanamayan 16 yaşındaki Melisa Deveci, eve döndü.