Gündem Anneye kundakta veda

Anneye kundakta veda

18.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstabul’un Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’ndeki evinin salonunda pazar günü 3 aylık bebeğini sallarken göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Pınar Gemsiz’in cenazesi dün yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Anneye kundakta veda

Gemsiz’in cenazesi Gazi Mahallesi’nde bulunan Hediye Hanım Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından helâllik için evinin önüne getirildi. Gemsiz’in tabutuna sarılan 13 yaşındaki oğlu Begar gözyaşları içinde ‘Bırakın annemi göreceğim’ diye ağladı.

‘Hastanede biliyor’
Gemsiz cenazesinde katılan kadınlardan bazıları, “3 çocuk yetim kaldı. Bunun hesabını kim verecek” diye Kürtçe ağıt yakarken, kucağında Gemsiz’in 3 aylık bebeği ile yürüyen ailenin bir yakını ise, “Pınar’ın küçük kızı hala annesini hastanede biliyor. Her defasında da annesinin hastanede olduğunu söylüyoruz. Kucağımdaki bu bebek henüz 3 aylık ve meme emiyordu. Bunların günahı kimin boynuna?” diye sordu. “Pınar Gemsiz ölümsüzdür” sloganları ile Gazi Mezarlığı’na yürüyen kalabalık cenazeden sonra slogan atarak mezarlıktan ayrıldı.