Gündem Anneyi yıkan acı kader

Anneyi yıkan acı kader

17.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurduğu danışmanlık şirketiyle iş kazası mağdurlarına destek veren Sema Deveci, oğlunu da bir iş kazasında kaybetti. Acılı anne, ‘Bu kez oğlum için hukuk mücadelesi vereceğim’ dedi

Anneyi yıkan acı kader

İzmir’de, 10 yıl önce kurduğu kaza danışmanlık şirketiyle yaklaşık 500 iş kazası ve trafik kazası mağduruna destek veren Sema Deveci, oğlu Ümit Deveci’yi (26) bir iş kazasında kaybetti. Oğlunun iş güvenliğinden yoksun çalıştırıldığı için hayatını kaybettiğini öne süren acılı anne, “Bu kez oğlum için hukuk mücadelesi vereceğim” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 17 Nisan’da meydana gelen olayda makine üreten ve montajı yapılan bir firmada çalışan Ümit Deveci’ye, su deposuna kaynak yaparken vinç çarptı. Demir kolonla vinç arasında sıkışarak ağır yaralanan Deveci, arkadaşları tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, talihsiz gencin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Kaderin cilvesi

İşyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan kaza anında hızla gelen vinç, kaynak yapan Ümit Deveci’ye çarpıyor. Deveci, demir kolonla vinç arasında sıkışıyor. Feci kazayı öğrenen anne Sema Deveci’yi yıkıldı. Talihsiz kaza, kaderin acı bir cilvesi oldu. Çünkü acılı anne, kurduğu kaza danışmanlık şirketiyle 10 yıl boyunca bu tür iş ve trafik kazalarında mağdur olanlara hem hukuki anlamda, hem de resmi prosedürlerde yardımcı oldu. Sema Deveci, bugüne kadar yaklaşık 500 mağdura yardım etti, haklarını savunup, hukuk mücadelelerinde destek verdi.

Haberin Devamı

Oğlunun iş güvenliğinden yoksun çalıştığı için yaşamını yitirdiğini ileri süren acılı anne, “Kıyafetinde koruyucu yoktu. Cezalar maalesef caydırıcılıktan uzak. Bunların yaptırımlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Ben de bunun içini mücadele edeceğim. Ümit, artık bütün çalışanlara umut olacak. Oğlum için hukuk mücadelesi vereceğim” ifadelerini kullandı.