Antalya ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞINDAN SUÇ DUYURUSU

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞINDAN SUÇ DUYURUSU

20.02.2015 - 13:58 | Son Güncellenme:

.

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞINDAN SUÇ DUYURUSU

Antalya Barosu Başkanlığı tarafından Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz Günal hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Antalya Barosu Başkanlığı adına Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi’ne yeni atanan Müdür Yardımcısı Filiz Günal’ın 9 Şubat 2015 Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanını toplayarak, “Bu okulda kızlar mini etek giyiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giderlerse tacizi hak ediyorlar. Erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak, eğer devam ederlerse taciz yapılacak” şeklinde söylemde bulunduğu ve bu söylemlerinin Öğretmenler Kurulu toplantısında tutanak altına alındığı ile ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Açıklamada, “Türkiye’nin de taraf olduğu ve Anayasa uyarınca kanun hükmünde bulunan bütün uluslararası sözleşmeler, Çocuk Koruma Kanunu, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanununun emredici hükümleri uyarınca, şüphelinin çocukları suç işlemeye tahrik içeren hukuka aykırı söylemlerde bulunması Türk Ceza Kanunu’nun 214. maddesinde belirtilen suç işlemeye teşvik ve 217.ile 218 maddeleri gereği Kanuna Uymamaya Tahrik maddeleri uyarınca değerlendirmenin yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde cinsel saldırıya azmettirme suçunu oluşturmaktadır. Görevi kötüye kullanma suçunun varlığı ise tartışmasızdır. 1136 sayılı Avukatlık Kanunu 76. Maddesi gereğince, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumakla yükümlü olan Antalya Barosu bu çerçevede, şüpheli tarafından yapılan bahsi geçen açıklamaları, küçük yaşta çocukların bu tür suistimallere teşvik edilmesi suretiyle hukuka aykırılık teşkil ettiğinden şüpheli hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz” denildi.