Hakkari Antalya'da Çukurca'nın Tarım Ürünleri Tanıtılacak

Antalya'da Çukurca'nın Tarım Ürünleri Tanıtılacak

21.10.2018 - 14:48 | Son Güncellenme:

.

Antalyada Çukurcanın Tarım Ürünleri Tanıtılacak

HAKKARİ (AA) - Çukurca ilçesinin tarım ürünlerini Antalya'da tanıtılacak.

Haberin Devamı

Antalya'da YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda Çukurca'nın yerli tahini, balı, incir pestili, kuruz üzüm, kuru dut, öğütülmüş dut, yerli pirinç, maş fasulyesi, susam sergilenecek.

Fuara katılacak marka danışmanı Şehadet Çitil, Antalya'da düzenlenecek YÖREX Fuarı'nda Zap'ın ürünlerini tanıtacaklarını söyledi.

Çukurca'da bir marka çıkarmaya çalıştıklarını belirten Çitil, şöyle konuştu:

"Çukurca’daki tüm doğal ürünlerini Türkiye’deki tüm hanelere yayma esas gayemiz ve bunun için bir tanıtıma gideceğiz. Çukurca’nın tabi ki bir avantajı olacak. Normalde insanlar sadece ürünlerini tanıtmaya gelirken biz de Çukurca’yı tanıtmaya gidiyoruz. Çukurca’nın gezilebilir görülebilir gelinebilir yer olduğunu anlatıp burada da bir süre güzel ve inanılmaz doğal ürünlerin olduğunu anlatacağız. İnsanlara Çukurca turizmini buradaki doğal turizmine bir katkımız olacak ve tarım seferberliğini başlatmış bunu anlatmış olacağız. Çünkü burada bir üretim seferberliği yapılıyor. Zap markası ile üretim artırılacak üretimin artırılması için kaymakamlıkla beraber bir proje yürütülüyor. Sulama ve zirai ve böylece hem üretim artırılacak hem burada bir marka çıkartılacak. Tarıma yönelik bir geçim kaynağı oluşturulmaya çalışılıyor."