Ankara Antalya'da "Sen De Bir Dahisin" Zeka Oyunları Yarışması

Antalya'da "Sen De Bir Dahisin" Zeka Oyunları Yarışması

24.04.2018 - 20:56 | Son Güncellenme:

Yarışmada 12 kategoride dereceye giren 36 öğrenciye çeşitli ödüller verildi

Antalyada Sen De Bir Dahisin Zeka Oyunları Yarışması

ANTALYA (AA) - Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kepez Belediyesinin desteğiyle "Sen De Bir Dahisin" Zeka Oyunları Yarışması yapıldı.

Haberin Devamı

Dokuma Park'taki yarışmaya, ilkokul 4 ve ortaokul 5'inci sınıflardan 400 öğrenci katıldı. Öğrenciler, işlem, strateji, görsel, mekanik ve geleneksel oyunlar gibi 12 kategoride yarıştı.

Yarışmada dereceye gören 36 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, yarışma i·le üstün zekalı, yetenekli çocukları tespit etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocukların zeka oyunları alanında mücadele ettiğini belirten Tütüncü, "Antalya'dan 400 öğrenci yarışmaya katıldı. Bunların 36'sı alanlarında birinci oldu ve birinciler ödüllendirildi. Önemli olan, ileri zeka seviyesine sahip öğrencilerimizi tespit etmek, geleceğe kazandırmak ve onların zeka seviyelerine uygun bir eğitim ortamı sağlamak." dedi.

Haberin Devamı

Yarışmanın büyük ilgi gördüğünü anlatan Tütüncü, eğitimin kaybolmayan yatırım olduğunu vurguladı.

Yarışmayı organize eden Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yılmaz Güney de yarışmayı gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı düzenlemeyi hedeflediklerini ifade etti.