Cadde Antalya'da 'Stabat Mater' konseri

Antalya'da 'Stabat Mater' konseri

08.12.2017 - 17:40 | Son Güncellenme:

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), İtalyan besteci Giovanni Battista Pergolesi'nin ünlü eserlerinden olan ve Jacopone da Todi'ye ait sözlerle bir ağıt esere dönüşen 'Stabat Mater' konserini gerçekleştirdi

Antalyada Stabat Mater konseri

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin evsahipliği yaptığı konserde, orkestrayı Ömer Yöndem yönetti. Başkemancı olarak Koray Önel'in yer aldığı, soprano Nurdan Küçükekmekçi ile mezzo soprano Medine Tuganova'nın solist olarak sahneye çıktığı konserde, Purcell'in 'Fairy Queen Suit' adlı eseri de seslendirildi.

Haberin Devamı

İsa peygamberin çarmıha gerildiği sırada annesi Meryem'in çektiği acıyı anlatan ve Giovanni Battista Pergolesı'nın bestelediği 'Stabat Mater'i Nurdan Küçükekmekçi ve Medine Tuganova opera diliyle yorumladı.

Duygulu anlar yaşayan izleyiciler, eseri dikkatle dinledi. Orkestra ve solistler, alkış yağmuruna tutulurken, çiçekle teşekkür edildi.

STABAT MATER

Pergolesi, Stabat Mater'i 26 yaşında, yaşamının son günlerinde besteler. Eser, Pergolesi'nin ölümünden sonra büyük bir üne kavuşur. Jean-Jacques Rousseau, eserin açılış bölümü için "Bir bestecinin kaleminden çıkmış en mükemmel, en dokunaklı düet" değerlendirmesinde bulunmuştur.