Gündem Antalya'da terör operasyonu sürüyor

Antalya'da terör operasyonu sürüyor

17.11.2016 - 12:51 | Son Güncellenme:

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde dün gece 1 teröristin ölü, 1 teröristin yaralı ele geçirildiği çatışma ardından bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri, teröristlerin barındığı mağarayı tespit ederken içinde yaşam malzemesi ele geçirdi. Hisarçandır Dağı'ndaki terörist grubun, kentteki 4 ayrı saldırının faili olduğu tahmin ediliyor.

Antalyada terör operasyonu sürüyor

Turizm kentinde son 4 ayda meydana gelen 4 ayrı saldırı ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başlattığı ortak operasyonlar sürüyor. Konyaaltı İlçesi sınırlarında, Antalya- Kemer Karayolu'ndan Toroslar'ın zirvesine doğru uzanan Hisarçandır Dağı'nda yoğunlaşan polis timleri gündüz araziyi tararken, geceleri de sivil ekipler dağın hemen altındaki Hurma Mahallesi'nde devriye geziyor.

Haberin Devamı

AYAKKABIDAN ŞÜPHELENDİLER

Sivil istihbarat ekipleri dün akşam devriye görevi yaparken, ekmek ve diğer yaşam malzemeleri almak için Hurma Mahallesi'nde markete gelen 2 PKK'lı terörist sokakta yürürken, giydikleri spor ayakkabı ve hareketlerinden şüphelenerek 'dur' ihtarında bulundu. Teröristlerden biri üzerindeki el bombasını ekiplere atmak istedi. Ancak, bomba patlamadan bir apartmanın bahçesine düştü.

Teröristler, farklı yönlere kaçtı. Bir terörist Hurma Mahallesi 254 Sokak'ta vurularak yaralı ele geçirilirken, diğeri 260 Sokak'ta 2 katlı müstakil evin bahçesine saklandı. Takviye ekiplerin bölgeyi ablukaya alması üzerine kaçamayacağını anlayan terörist, üzerindeki el bombasını patlatınca ölü ele geçirildi.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın yönettiği operasyonda ölü ele geçirilen teröristin cenazesi Cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Polisler tarafından hastaneye götürülen yaralı terörist ise tedaviye alındı.

KİMLİKLERİ SAHTE ÇIKTI

Ölü ele geçirilen teröristin üzerinde yapılan aramada, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 30 yaşındaki Yılmaz Çelik adına düzenlenmiş sahte kimlik, yaralı teröristin üzerinde ise Mardin- Nusaybin nüfusuna kayıtlı, 24 yaşındaki Abdullah Çakır adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. Kimliklerin üzerindeki fotoğrafların ise teröristlere ait olduğu belirlendi.

KALDIKLARI MAĞARA BULUNDU

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çatışmanın ardından gece bölgede operasyon başlattı. Bölgeyi tüm sivil giriş ve çıkışlara kapatan emniyet ekipleri, dağlık ve ormanlık alanda inceleme yaptı. Ekipler, teröristlerin Konyaaltı İlçesi Altınyaka Dağı mevkiinde bir mağarada barındıklarını belirlendi. Mağaraya baskın yapan terör timleri, yiyecek, içecek ve giysi gibi yaşam malzemeleri ele geçirdi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin de destek verdiği operasyonda, arazi tarama çalışmaları devam ediyor. Tespit edilen mağaraların imha edilerek kullanılmaz hale getirileceği belirtildi.

Haberin Devamı

İLK SALDIRI 24 AĞUSTOS'TA

Antalya'da, 24 Ağustos'ta Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait minibüse teröristlerce saldırı düzenlendi. Teröristlerce önceden yol kenarına konulan bombanın askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu Astsubay Çavuş İbrahim Dağ ve Uzman Çavuş Bayram Tokay hafif yaralandı. Saldırı ardından teröristler kaçtı.

BARINAĞA ROKETLİ SALDIRI

İkinci terör saldırısı ise 14 Ekim'de yine Antalya- Kemer karayolunda meydana geldi. Teröristlerce dağlık alandan balıkçı barınağına roketli saldırı düzenlendi. Atılan 2 roketten biri, mezat alanının arkasında bir balıkçılık şirketinin deposuna isabet ederken, diğeri boş alana düştü. Bu sırada barınak önündeki yoldan geçen bir akaryakıt tankerine patlayıcı atıldı, ancak isabet almadı. Olaydan can kaybı ya da yaralanan kimse olmadı.

ATSO BİNASINDA PATLAMA

Antalya'yı hedef alan diğer bir terör saldırı ise 25 Ekim'de, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) düzenlendi. ATSO açık otoparkına biri kadın 3 terörist tarafından park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayda çok sayıda araçta ve ATSO hizmet binasında hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Konyaaltı İlçesi'ndeki Girevit Dağı eteklerinde 14 Kasım'da yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerce otomatik silahla açılan ateş sonucu 2'nci Jandarma Komando Bölüğü 4'üncü Tim Elemanı Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz şehit oldu.