Antalya ANTALYA’DA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

ANTALYA’DA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

20.02.2014 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

ANTALYA’DA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Kemer Belediye Başkan adayı Yusuf Üras'ın Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
Yeni Mahalle Akdeniz Caddesi üzerindeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış töreninde CHP'li Göynük Belediye Meclis Üyeleri Cumali Akdağ ve Bayram Karamanlar, MHP'li Kemer Belediye Meclis Üyeleri Hakan Tuncer, Galip Gün, Halit Çilengir, Zekiye Muşlu, CHP eski ilçe Başkanı Ramazan Aslancan, MHP ilçe eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Şahin'e Ak Parti rozeti takıldı.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel konuşmasında, seçim öncesinde birçok vaatlerde bulunanların işbaşına geldikten sonra vaatlerini yerine getiremeyeceklerini anlayınca mazeret üretmeye başladıklarını söyledi. Türel, "Mazeret üretmek kolaydır. Belediyecilik çözüm makamıdır. Mazeret makamı değil. Bugün birçok partiden adaylarımız, birçok yerde halka hitap ediyorlar. ‘Bu işi en iyi biz yaparız’ diyorlar. Seçimden önce ‘En iyi biz yaparız’ deyip, koltuğa oturduktan sonra ‘Bana hükümet para göndermiyor’, ‘Şurada işim engelleniyor, burada bizim elimizden bir şey gelmiyor’ demek AK Partili belediyelerin defterinde yazmadı, yazmaz.Bugüne kadar hiç bir AK Partili belediyenin mazeret ortaya koyduğuna şahit oldunuz mu? Ak partili belediyeler hizmetin adresidir" diye konuştu.
“NE SÖZ VERDİYSEM YAPTIM”
Türel vaatlerini seçimlerden sonra unutanlardan olmadığını belirterek, "Türkiye'nin en ucuz bıraktığımız suyunu, bizden sonra zam üstüne zam, Türkiye'nin en pahalı suyu haline getirdiler. Seçimden önce ne dedilerse, seçimden sonra unuttular. Biz onlardan değiliz. Bu kardeşiniz Antalya'da ne söz verdiyse hepsini yerine getirmiş olmanın onurunu, gururunu yaşıyor" dedi. Kendisinin de Kemer'de büyüdüğünü hatırlatan Türel, ilçenin en iyi hizmetlere kavuşmasını arzu ettiğini söyledi. Menderes Türel, "Ben her zaman söylüyorum Kemer benim gönlümün parçası, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği yer. Kemer benim ömrümün önemli bölümünü geçirdiğim yer. Hala evimin olduğu yer. Onun için Kemer'de iyi şeyler olsun istiyorum” ifadelerini kullandı.
“HİZMETTE YARIŞAMAYANLAR İFTİRA LİMANINA YANAŞIYOR”
AK Parti’nin hizmetleriyle yarışamayanların iftiralardan medet umduklarını söyleyen Menderes Türel, merhum Başbakan Adnan Menderes'i örnek vererek, "Hizmette bizimle yarışamayanlar, bir tek iftira limanına sığınırlar. Şimdi seçim zamanı. ‘Ben şunu yaptım, bunu yaptım’ diyecekler.Geçmişte olduğu gibi iftira senaryolarına başlayacaklar. Bu milletin artık bu iftiralara karnı tok. Çünkü bu iftiraların hepsi zamanla iftira olduğu ortaya çıkmış. Adeta bir yalan edebiyatı, Biz bu memlekette neler gördük. Rahmetli Menderes'e köpek davası, bebek davası dediler idam sehpasına gönderdiler. Yazık olmadı mı? Bu memleket için saçını süpürge etmiş başbakanı bir köpek, bebek davasına diye uydurma senaryolarla idam sehpasına gönderenler bu vebalin altındadırlar" şeklinde konuştu. Türel, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugün de benzer senaryolar oynanmaktadır. Bugün güçlü Türkiye istemeyenler, Türkiye'nin kalkınmasını kıskananlar, şimdi hemen ülkenin başına çorap örmek için yeniden başladılar iftira senaryoları yazmaya. ‘Millet bilmez, biz biliriz’ diye toplum mühendisliği yapıp, demokrasiyi dizayn etmek isteyenlere bu millet en güzel cevabı sandıkta vermiştir. 30 Mart’ta bir daha sandıkta bunun cevabını verecektir.
Başka ülkelerin dış güçlerin oyunlarını siz 30 Mart’ta inşallah oylarınızla bozacaksınız. Böylelikle kazanan Kemer olacak, kazanan Antalya olacak, kazanan Türkiye olacak. "
Türel daha sonra Kemer'de esnaf ve bazı kuruluşları ziyaret etti.