Ankara Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya'dan Kısa Kısa

05.10.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

Antalyadan Kısa Kısa

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ebru Türel ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, Türel'e gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Burada konuşan Türel, gençlerin fikirlerinin kendileri için değerli ve önemli olduğuna dikkat çekerek, gençler için ne yapabileceklerine gençlerle karar vereceklerini söyledi.

Türel, "Bizim daha geniş kitlelere sesimizi duyurabileceğimiz ve faydasını sağlayabileceğimiz bir şeyler olmalı. Antalya'da sanatsal, eğitim ve kültürel alanda birçok destek sağlıyoruz. Örnek ASMEK'ler ve AKBEM'ler. Ben istiyorum ki bu meclisten öyle bir proje çıksın ki bu Antalya için ilk olsun. Bunu hep beraber başaralım. Bütün siyasi partiler, bütün görüşler ortak hep beraber bir şey yapalım." diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerden, okuyamamış ve meslek sahibi olamamış gençler için proje geliştirmelerini isteyen Ebru Türel, "Çalışmak isteyen ama okuyamamış gençleri tespit edip, onları bizim ASMEK kurslarına yönlendirebilir, meslek sahibi yapabiliriz. İŞKUR vasıtasıyla işe girmelerine yardımcı olabiliriz." dedi.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin asflatlama çalışmaları sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal alan ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl genişletme çalışması yapılan, Alanya'daki Kuşyuvası ile Yalçı arasındaki yol, alt yapısı tamamlanarak asfaltlandı.

Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Bir süre önce Gümüşkavak yolunu asfaltlayarak hizmete açmıştık. Şimdi de Yalçı Mahallesi yolunu asfaltladık. Bölge halkı artık daha rahat seyahat edebilecek. Mahalle sakinlerine ve Alanyamıza hayırlı olsun." diye konuştu.

- Kepez'e yüzme havuzu

Kepez Belediyesi tarafından Fabrikalar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'e kazandırdıkları eserleri yaparken yüksek ufukla hareket ettiklerini dile getirdi.

Bu havuzla da bölgeye prestij kazandırırken spor alt yapısı da oluşturduklarını belirten Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Antalya’nın ilk olimpik yüzme havuzunu yaptık. Buraya da kapalı yapmak istedik ama imar mevzuatı buna müsaade etmedi. Artık teknik gelişti, üzeri kapatılması mümkün oldu. Bu bir açık havuz, ama yalıtımlı ve izolasyonlu dış kapamasıyla, kış aylarında da mahalle sakinlerine hizmet verebilecek."

Tütüncü, 7 gün açık kalacak küçük bir organik ürünler pazarıyla birlikte büyük bir balıkçılar pazarı da yapacaklarını da açıkladı.

Kepezli balıkçı esnafının talebiyle yatırım kararı aldıklarını belirten Tütüncü, içinde balık satıcıları, balık lokantaları ve farklı esnafların olacağı alanın inşasına 2018 yılının ilk aylarında başlanacağını kaydetti.

Ardından Nasreddin Hoca Gündüz Bakımevi ve Kreşi'nde düzenlenen aşure ikramına da katılan Tütüncü, buradaki öğretmen, öğrenci ve velilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kreş eğitmenlerinden sık sık velilerle bir araya getirecek organizasyonlar talep ettiğini belirten Tütüncü, birlik ve beraberlik anlamı taşıyan aşurelerle farklı bir ortam yaşamak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

- Yaşlı Evleri'nde yeni dönem

Muratpaşa Belediyesi’nin, 3 bin 298 üyesi bulunan Yaşlı Evleri'nde yeni dönem Fener Yaşlı Evi’nde düzenlenen programla başladı.

Yaşlı Evleri korolarının, dans gruplarının sahne aldığı açılış programında yaşlılar keyifli vakit geçirdi.

Yaşlı Evi üyesi çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Yaşlı Evleri Türk Sanat Müziği koroları çeşitli eserleri seslendirdi.

Yaşlı Evleri dansçılarının da kısa bir gösteri sunduğu törende, Kozaklı Komşu Evi'nde düzenlenen dans kursuna katılan ilköğretim öğrencileri de yaşlılarla birlikte sahneye çıktı.

Açılış töreni, herkesin bir fırça darbesiyle desenini oluştuğu dev batiğin yapımıyla sona erdi.

- Muratpaşa Belediyesi kantinlerde denetimlerini sürdürüyor

Muratpaşa Belediyesi tarafından ilk ders zilinin çaldığı 18 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlatılan okul kantini denetimleri aralıksız sürdürülüyor.

Muratpaşa Belediyesi Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı gıda yüksek mühendisi ve yüksek biyologdan oluşan ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatların kontrolü, gıda güvenliği ve hijyen şartları değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Kantinlerde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri incelenirken hijyen koşullarına uyup uymadıkları yönünden de kantinler denetimden geçiyor.

- Aksu Anadolu Lisesi'nde aşure günü etkinliği

Aksu Anadolu Lisesi, aşure günü etkinliği düzenledi.

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ve eşi Necla Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve eşi Ümmü Şahin'in de katıldığı etkinlikte, öğrencilere aşure ikram edildi.

Okul Müdürü Tülay Ateş, aşure gününde kendilerini yalnız bırakmayan ve katılan herkese teşekkür etti.