Antalya Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya'dan Kısa Kısa

08.06.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

.

Antalyadan Kısa Kısa

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel ramazan etkinlikleri kapsamında Gaziantepliler Gecesi düzenledi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalyalılara nostalji yaşatan ramazan etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor. Vatandaşlar her akşam birbirinden renkli etkinliklerin düzenlendiği Karaalioğlu Parkı'nı doldururken, bir yandan alışveriş yapıyor, diğer yandan konser programları ile keyifli saatler geçiriyor.

Ünlü sanatçılar konserler verirken, orta oyunları ve yöresel gecelerle ramazan akşamlarında eğlenceyi yaşıyor. Şenlikler kapsamında Hacivat-Karagöz ortaoyununun ardından Gaziantepliler gecesi düzenlendi.

Antalya'da yaşayan Gazianteplilerin ilgi gösterdiği gecede yöresel türküler söylendi, halaylar çekildi.

Gaziantep'in sevilen sanatçısı Faruk Lök ve Haşıl Grubu'nun sahne aldığı konserde "Antep'in Kalesi'ne", "Nemrut'un Kızı", "Antep'in Hamamları" gibi yöreye ait sevilen türküler seslendirildi.

Haberin Devamı

Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar hareketli türkülere eşlik etti.

- Avsallar'da Ramazan coşkusu

Alanya'nın Avsallar Mahallesi'nde düzenlenen ramazan şenlikleri Alanyalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel ramazan etkinlikleri bu kez Alanya Avsallar Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Avsallar Saat Kulesi Meydanı'nda düzenlenen organizasyonda ilk olarak Şeker Portakalı grubu sahne aldı. Etkinliğe çocuklar büyük ilgi gösterdi. Palyaço, ağaç bacak jonklör ve yüz boyaması sanatçılarının ortaya koyduğu performans çocuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Teravih namazının ardından İrfan Türküleri konseri verildi.

Etkinliği Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, mahalle sakinleriyle izledi.

Ramazan etkinliği kapsamında sahne alan sanatçı Nihat Akçer, farklı yörelere ait birbirinden güzel türküleri Avsallar halkı için seslendirdi.

- Okul dostu belediye Kepez

Kepez Belediyesi, ilçede eğitim veren okulların ihtiyacını karşılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede eğitim veren okulların ihtiyaçlarına karşılık vererek eğitimde kalitenin artmasına öncülük eden Kepez Belediyesi, okullardan gelen her türlü talebi dikkate alarak daha konforlu eğitim yuvaları için çalışıyor.

Haberin Devamı

Belediye ekipleri, okullarda temizlik, boyama, tadilat, tamirat, yeni spor sahaları, kaldırım ve bordür çalışmaları, kantin, spor salonu ve soyunma odaları gibi çok fazla alanda katkı sağlıyor.

Okullara ziyaretler düzenleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğretmenlerin, öğrencilerin ve okul yönetimlerinin istekleri üzerine okullardaki ihtiyaçları ve eksikleri belirleyerek bürokratlarını görevlendiriyor.

En kısa zamanda talepleri karşılayarak eğitimde kalitenin yükselmesini amaçladıklarını kaydeden Tütüncü, okul ziyaretlerinde öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanıyor.

- Başkan Şahin'e plaket

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ilçede bulunan okulların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda kendisine gelen talepleri geri çevirmiyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okullarındaki sıkıntıların belediye tarafından giderilmesinin ardından teşekkür ziyareti gerçekleştiren Banu-Ufuk Cömertoğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Akman ve öğretmenler okula katkılarından dolayı Başkan Şahin'e teşekkür plaketi taktim ettiler.

Haberin Devamı

İlçedeki bütün okullara hizmet vermeye çalıştıklarını kaydeden Şahin, "Okulların sorunlarını çözmek için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz ama asıl plaketi bizler değil eğitimcilerimiz hak ediyor." ifadesinde bulundu.