Antalya Antalya Devlet Destekleri Zirvesi

Antalya Devlet Destekleri Zirvesi

23.05.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

ATSO Başkan Yardımcısı Hacısüleyman: "Ülkemize katma değer yaratacak, istihdam sağlayacak birçok iş fikri, fonlara ulaşamadığı için hayata geçmeden yok oluyor"

Antalya Devlet Destekleri Zirvesi

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, "Ülkemize katma değer yaratacak, istihdam sağlayacak birçok iş fikri, fonlara ulaşamadığı için hayata geçmeden yok oluyor." dedi.

Haberin Devamı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen, "Antalya Devlet Destekleri Zirvesi"nde, istihdam, ihracat, yatırım, kültür-turizm ve Ar-Ge destekleri hakkında kurum temsilcileri tarafından bilgi verildi.

ATSO Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, devlet kurumlarının reel sektöre dönük son derece faydalı teşvik ve destek paketlerini yürürlüğe koyduklarını kaydetti.

Ancak birçok yatırımcı, girişimci, girişimci adayının bu teşvik ve destekler konusunda bilgi sahibi olmadığı için fırsatlardan yararlanamadıklarını kaydeden Hacısüleyman, "Ülkemize katma değer yaratacak, istihdam sağlayacak birçok iş fikri, fonlara ulaşamadığı için hayata geçmeden yok oluyor. İnovatif yenilikler yapmak isteyen, kapasite artırımına gitmek isteyen, yeni ortaklarla çok daha güçlü şekilde büyüyerek yoluna devam etmek isteyen işletmelerimizin önemli bir kısmı verilen desteklerden haberdar bile değil. Bir tarafta fonlar var, diğer tarafta bu fonlara ulaşamayan, hatta fonlar hakkında bilgi sahibi bile olmayan ciddi bir girişimci kitlesi mevcut." dedi.

Haberin Devamı

ATSO'ya gelen yoğun talepler üzerine böyle bir etkinlik gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirten Hacısüleyman, zirveyi önümüzdeki yıllarda daha da güçlendirerek devam ettirmek, Antalya'nın gelecek, yatırım ve ortaklık vizyonunun konuşulduğu bir etkinlik haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Hacısüleyman, "Bu toplantı sadece 'istihdam teşviki nedir', 'ihracat teşviki nedir' konusunun ötesine gitmeli, gelecekte Antalya'nın tarım, turizm, sanayi vizyonunun da tartışıldığı, kamu-özel sektör işbirliğinin ele alındığı bir projeler, ortaklıklar ve destekler fuarına dönüşmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Zirve kapsamında yapılan "İstihdam Destekleri" başlıklı seminerde, İŞKUR Şube Müdürü Mustafa Akgül ve SGK Müdür Yardımcısı Aykan Yıldız katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerde, Ekonomi Bakanlığı genel destekleri, ihracat destekleri, hizmet sektörüne yönelik destekler, yatırım teşvikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri, TÜBİTAK Ar-Ge destekleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekleri konularında uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Haberin Devamı

Ayrıca, SGK, İŞKUR, KOSGEB, TÜBİTAK, Kredi Garanti Fonu, Türk Patent ve Marka Kurumu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı temsilcileri de kurumların çalışmaları ve destekler hakkında katılımcılarla birebir görüşerek soruları yanıtladı.