Ankara Antalya Kültür Sanat'ta Sergi Açılışı

Antalya Kültür Sanat'ta Sergi Açılışı

13.10.2017 - 21:41 | Son Güncellenme:

.

Antalya Kültür Sanatta Sergi Açılışı

ANTALYA (AA) - Antalya Kültür Sanat'ın yeni sergisi "Elinde Işık Parçaları - Türk Resminin Paris Macerası" ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kente kazandırılan kültür sanatta, Haldun Dostoğlu küratörlüğünde ve Pera Müzesi koordinatörlüğünde sekiz ayrı özel koleksiyondan derlenerek hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergide, Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Albert Bitran, Hakkı Anlı'nın toplam 54 eseri yer alıyor.

Serginin açılışını gerçekleştiren ATSO Kültür Sanat Vakfı Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın tarihinin en önemli resim sergilerinden, en önemli sanat olaylarından birisinin başladığını ifade etti.

Türk resim tarihinin ünlü isimlerinin eserlerinin ilk kez Antalyalı sanatseverlerle buluştuğuna dikkati çeken Çetin, ünlü resmamların 54 eserini sergilediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Serginin Türk resim tarihinin, özellikle Cumhuriyet dönemi resim tarihinin önemli bir dönemine ışık tuttuğuna dikkati çeken Çetin, şunları kaydetti:

"Türk resim sanatı Osmanlı devleti döneminden itibaren devlet tarafından desteklenerek bugünlere gelmiştir. 1870'lerde Sanayi Nefise Mektebi öğrencileri yurtdışına gönderilmiş ve orada resim öğrenimi almışlardır. Cumhuriyetin ilk döneminde yine genç yetenekli ressamlar gönderilmiştir, bu ressamlar ülkeye döndüklerinde Anadolu'nun her köşesinde görevler almışlardır, halkevlerinde sanatı geliştiren çalışmalar yapmışlardır. Bu sergi daha çok 1950'li yılların ve sonrasının büyük ressamlarının sergisidir, bununla birlikte o tarihi birikimin de önemli bir yansımasıdır."

Antalya Kültür Sanat'ın sergilerini 2 yılı aşkın sürede 40 bine yakın ziyaretçinin gezdiğini hatırlatan Çetin, 2015 yılında ziyaretçi sayısının 11 binlerden, 2016'da 18 bine çıktığını anlattı.

Sergi, 4 Mart 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.