Ankara Antalya'nın Raylı Sistem Üçüncü Etabı

Antalya'nın Raylı Sistem Üçüncü Etabı

02.11.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: -"Projesinin yaklaşık 150 milyon Avro'luk bir maliyeti var. Bu yatırımı gerçekleştirdiğimizde artık Kepez çok farklı olacak"

Antalyanın Raylı Sistem Üçüncü Etabı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi maliyetinin 150 milyon Avro olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Türel, 5 Kasım'da gerçekleştirilecek 3. Etap Raylı Sistem Projesi referandumu öncesi Kepez'in Ayanoğlu, Fevzi Çakmak, Karşıyaka ve Demirel mahallelerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türel, toplantıda yaptığı konuşmada, proje ile dünyanın en çağdaş toplu ulaşım sisteminin Kepez'e ulaşacağını belirterek, alt geçitli kavşaklar ve yollar ile Kepez'in makus talihini yenerek farklı bir noktaya taşıyacaklarını ifade etti.

Kepez'e dört katlı kavşak kazandırdıklarını aktaran Türel, "Varsak'a geliyorken Kızılırmak-Yeşilırmak Caddeleri, Gazi Bulvarını yer altından geçeceğiz. Kızılırmak -Yeşilırmak bağlantısını artık yer altından yapacağız ve hiç bir duraksama olmadan Sakarya Bulvarına sola dönüş yapılabilecek. Antalya'nın en büyük ve ilk dört katlı kavşağı yine Kepez'e hizmet edecek. Sene başında hizmetinize sunmuş olacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi'nin Kepez'in tarihi boyunca gördüğü en büyük yatırım olacağını bildiren Menderes Türel, şunları kaydetti:

"3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin yaklaşık 150 milyon Avro'luk bir maliyeti var. Bu yatırımı gerçekleştirdiğimizde artık Kepez çok farklı olacak. Raylı sistem güzergahı üzerindeki ve yakınındaki cadde ve sokaklardaki konutların iş yerlerinin değeri iki, üç, dört misli artıyor. Bu dünyada böyle. Belki şimdiden bile yapılacak lafı ile artmaya başlamıştır. Böylece buralardaki mülkiyetlerimizin değeri artacak, Kepez'de zenginleşecek. Bu yatırım Antalyalı esnafın cebine girecek, kasasına girecek, geliri artacak. Bu da işin farklı boyutu."

Türel, 23 kilometrelik 3'üncü etabın Varsak eski belediye binasından başlayıp, Antalya Müzesi'nin orada nostalji hattı ile birleşeceğini vurgulayarak, nostalji hattını da iki ayrı hatta gidiş geliş bir tramvay hattı olarak düzenleyeceklerini kaydetti.

- İlk etap 2019 Mart ayında bitecek

Raylı sistemin 3'üncü etabı bittiğinde Varsak'tan binen bir kişinin istediği yere rahatlıkla gidebileceğinin altını çizen Menderes Türel, "İnşallah 5 Kasım Pazar günü sandıkta 'Evet' dediğiniz takdirde yıl sonunda hemen kazmayı vurup inşaata başlayacağız. 2019 Mart'ından önce en kötü şartlarda Varsak'tan Akdeniz Üniversitesi'nin önüne kadar olan bölüm tamamlanmış olacak. Devamı da hemen seçimlerin arkasından yetişmediği takdirde tamamlanacak. Bu arada da üniversite ile müze arasında ücretsiz servis koyacağız. İki raylı sistem arasında aktarma yapmak isteyen vatandaşlarımızı da böylelikle istediği gibi diğer hatta taşımız olacağız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Vatandaşları oy kullanmaya davet eden Türel, raylı sistemin ikinci etabı için yapılan referandumda yüzde 98,42 oranında evet oyu çıktığını, Kepez'de bunun yüzde 99'dan aşağı olmaması gerektiğini vurguladı.