Gündem Antalya Piyano Festivali Gürer Aykal’a emanet

Antalya Piyano Festivali Gürer Aykal’a emanet

18.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl kasımda 15’incisi yapılacak Uluslararası Piyano Festivali’nin sanat yönetmenliğini Gürer Aykal’ın yapacağını açıkladı.

Antalya Piyano Festivali  Gürer Aykal’a emanet

Fazıl Say’la yaşanan tartışmaların ve Say’ın görevi bırakmasının kendi dışında geliştiğini söyleyen Türel, Aykal ile henüz sözleşme imzalanmamasına rağmen bir takım mutabakatların sağlandığını belirtTİ.
Başkan Türel, özetle şunları söyledi: “Piyano Festivali, eskisinden de güçlü ve tekin bir şekilde Antalya’nın markası olarak devam edecek. Gürer Aykal’la birlikteliğimiz Akdeniz Filarmoni Orkestrası’nın kuruluşunu da sağlayacak. Aykal’ın Antalya’nın Akdeniz’de bir kültür merkezi olma yolunda önemli bir projesi vardı. Bunu da en kısa sürede hayata geçirerek Antalya’yı taçlandırmayı düşünüyoruz.”
Konuyla ilgili açıklama yapan Gürer Aykal ise “Benim bu sanata olan adanmışlığım partiler, iktidarlar veya kişilerle ölçülemez. Egoları incinmiş, temeli olmayan sığ politik eleştirileriyle hedef gösterenler şunu iyi bellemeliler: Ben içinde şu veya bu sıfatla yer aldığım herhangi bir sanatsal oluşum sayesinde çoksesli müzikle tanışıp onu benimseyecek, sevecek “tek bir kişi”yi dahi onların tümünden üstün tutarım” dedi.