Antalya Antalya Vergi Dairesinden "30 Kasım" Uyarısı

Antalya Vergi Dairesinden "30 Kasım" Uyarısı

09.11.2016 - 11:53 | Son Güncellenme:

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı: "(Yeniden Yapılandırma Kanunu) 30 Kasım 2016 tarihinde yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. Mükelleflerin bu hususa özellikle dikkat etmesi gerekiyor"

Antalya Vergi Dairesinden 30 Kasım Uyarısı

ANTALYA (AA) - Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundan yararlanacakların, 30 Kasım 2016 tarihinde yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımının söz konusu olmadığı, mükelleflerin bu hususa özellikle dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanununun 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiği, 31 Ekim 2016 olan başvuru sürelerinin 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığı anımsatıldı.

30 Kasım 2016 tarihinde yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımının söz konusu olmadığı ifade edilen açılmada, mükelleflerin bu hususa özellikle dikkat etmeleri gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu kanunda, vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının artırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, yurt içi ve yurt dışındaki bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması imkanlarının getirildiği anımsatıldı.

Haberin Devamı

Kanun ile vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçlarının Yİ-ÜFE oranında ödeneceği, vergi aslına bağlı cezaların tamamen silineceği, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirim yapılacağı, borçlara 18 taksitle 36 ay sürede ödeme imkanı verileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm vergiler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi ne kadar vergi varsa bu kanuna göre yapılandırılabilecek.

Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da kanun kapsamında yapılandırılabilecek. YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan ve vergi dairesince takip edilen öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek.Tapu harcı, beyanı gereken kira gelirleri ve değer artış kazançlarında eksik beyanda bulunmuş olan vatandaşlarımız bu imkandan yararlanarak eksik beyanlarını tamamlayabilecekler. Mükellefler, 2011 ile 2015 yıllarında beyan ettikleri gelir vergi, kurumlar vergisi, gelir ve kurum stopaj vergisi, Katma Değer Vergisi, matrahlarını, vergilerini, Kanunda öngörülen oranlarda artırdıkları ve belli oranlarda hesaplanan vergileri ödedikleri takdirde, bu vergi türlerinden geçmişe dönük herhangi bir inceleme ve tarhiyata muhatap olmayacaklar. Eczanelere kayıtlarını düzeltmek için de imkan verildi. Bu mükelleflerimiz kayıtlarında yer aldığı halde stoklarında bulunmayan ilaçların değerleri üzerinden yüzde 4 oranında KDV ödemek suretiyle kayıtlarını düzeltebilecek.Yurt dışındaki varlıklar yıl sonuna kadar Türkiye'ye getirilebilecek. Yurt içindeki varlıklar da yine yıl sonuna kadar işletme kayıtlarına alınabilecek. Özetle Yapılandırma Kanununun sağladığı imkanlardan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması ve peşin ödemelerin seçilmesinde yarar olduğunu duyurmak istiyoruz."