Gündem Antep bombacısı Ankara firarisinin kardeşi çıktı!

Antep bombacısı Ankara firarisinin kardeşi çıktı!

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te polise el bombası atan şüphelilerden birisinin, Ankara saldırısı nedeniyle arananlar arasında bulunan M.K.C.’nin kardeşi olduğu ortaya çıktı. Milliyet Ankara katliamını daha önce adı duyulmayan Gaziantep grubunun yaptığını haberleştirmişti

Antep bombacısı Ankara firarisinin kardeşi çıktı

Gaziantep’te takip edilen otomobilden polise el bombası atan teröristlerle ile Ankara Tren Garı önünde patlamanın failleri arasında bağlantı olduğu tespit edildi. Gaziantep’te polise atılan el bombası patlamazken, iki kişi gözaltına alınmıştı. Faillerden birinin Ankara saldırısı nedeniyle aranan M.K.C.’nin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polis arabada iki canlı bomba yeleği ile çok sayıda patlayıcı ve el bombası ele geçirirken, canlı bombaların eylemlerini nerede ve ne zaman gerçekleştireceği yönünde araştırmalar sürüyor.

Zanlıların sorgusu sürüyor

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Ekim’de bombalı saldırı olacağı bilgisi üzerine iki şüphelinin bulunduğu 21 FN 027 plakalı aracı takibe aldı. Polislerin peşinde olduğunu fark eden şüpheliler, otomobili Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’nda durdurdu. Araçtan inen şüphelilerin arkalarında bulunan sivil polis aracına attıkları el bombası patlamadı. Yaya olarak kaçan şüpheliler kovalamaca sonucu yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

El bombaları ve yelekler

Emniyette ifadeleri alınan iki zanlının kaldığı evi belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Düztepe Mahallesi’ndeki söz konusu ikametgâhta geniş çaplı arama yaptı. Otomobili emniyet bahçesine çeken ekiplerin, araçta iki canlı bomba yeleği ile çok sayıda patlayıcı ve el bombalarını ele geçirdiği öğrenildi.

Polise el bombası attılar

Güvenlik ve yargı birimleri, canlı bombaların eylemlerini nerede ve ne zaman gerçekleştireceği yönünde araştırmaları sürdürürken, saldırının Ankara’daki patlamayla bağlantısı tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ekim’de iki canlı bombacının eylemine iştirak ettikleri gerekçesiyle 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Gaziantep’te polise el bombası atan şüphelilerden birisinin, Ankara saldırısı nedeniyle arananlar arasında bulunan C.’nin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Elektronik haberleşme

Ankara’yı kana bulayan eşzamanlı canlı bomba saldırılarının talimatının Suriye’deki IŞİD karargâhında verildiği, eylemin organizasyonu görevinin bugüne kadar hiç açığa çıkarılamamış olan bir gruba verildiği anlaşılmıştı. Milliyet, kanlı eylemi sanıldığı gibi Adıyaman’daki Dokumacılar Grubu’nun gerçekleştirmediği, daha önce adı hiç duyulmamış Gaziantep Grubu’nun yaptığını duyurmuştu. Bu grubun açığa çıkmamak için elektronik haberleşme kullanmadığı da belirlenmişti. Gaziantep’de yakalanan iki şüphelinin de Ankara saldırısını yaptığı belirlenen Gaziantep Grubu’ndan olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Yayın yasağı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Gaziantep 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin Gaziantep’teki bombalı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar, söz konusu dosya kapsamında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında yayınların yapılmasına yasak getirdiği bildirdi.