Geri Dön

Antep fıstıklı kurabiye tarifi

Bu tarifle Antep fıstığına doyacaksınız. Antep fıstığı sevenler için çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelecek nefis Antep fıstıklı kurabiye tarifi...

Antep fıstıklı kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yumurta
3 kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 bardak pudra şekeri
1 bardak toz Antep fıstığı
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 bardak un

Antep Fıstıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.

Sıvıyağ, yumurta ve oda sıcaklığında tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.

Pudra şekeri, Antep fıstığı, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya devam edin.

Toparlanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber