Eğitim AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman?

15.02.2016 - 21:53 | Son Güncellenme:

Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi ders kayıt yenileme yapmadığınız durumda bahar dönemi derslerine giremez ve sınavlara girmeye hak kazanamazsınız. Kayıt yenilemenizi nasıl yapacağınızı haberimizde anlattık!

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman

Lisedeki eğitimini tamamlayıp üniversite sınavına giren öğrenciler belli bir puan alırlar ve bu puana kadar üniversiteye yerleşirler. Üniversiteye belli nedenlerden dolayı gidemeyen öğrenciler olabilir. Bu öğrenciler de açıköğretim eğitimi alarak kendi yaşadıkları şehirlerde sınava girmek kaydıyla uzaktan eğitim alabilirler. Örgün üniversite eğitiminden çok da farkı olmayan açıköğretim eğitimini veren 3 farklı üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’dir. Üç üniversite arasında en çok tercih edilen üniversite Anadolu Üniversitesi’dir. Bu üniversitelerin verdiği açıköğretim eğitiminden yararlanarak ister önlisans ister lisans şeklinde kayıt yaptırabilirsiniz. 2 dönemde de yapılması gereken kayıt işlemlerini online yapabileceğiniz gibi şehrinizde bulunan kayıt bürolarından da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk dönemin bitmesiyle ikinci dönem ders kayıtları da yapılmaya başlanacaktır. 23-24 Ocak tarihlerinde yapılan dönem sonu sınavının sonuçları henüz yeni açıklandığından dolayı AÖF ders kayıt işlemleri 22 Şubat tarihinde yapılmaya başlanacaktır. Günümüzde gelişen internet teknolojisi sayesinde birçok işlem online yapılabildiği gibi AÖF kayıt yenileme işlemi de online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. AÖF kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat pazartesi günü başlayacak. 4 Mart 2016 tarihinde son bulacak olan kayıt yenileme işlemlerine bir de mazeretli kayıt yenileme hakkı verilmektedir. Mazeretli kayıt yenileme tarihinin de 4 Mart Cuma günü yapılacağı AÖF kayıt yenileme 11 gün sürecektir. Gereken harç bedelini yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemini yapabileceğinizi unutmayınız. Harç bedellerini internetten, ATM’lerden ve şubelerden yatırabilirsiniz. İnternet ve ATM’den her saat yatırabileceğiniz harç bedellerini şubelerden mesai saatleri içerisinde yatırabilirsiniz.

Haberin Devamı


Harç bedellerini yatıran öğrenciler AÖF kayıt yenileme işlemini yapmak için online giriş işlemlerini yapmak zorundalar. Online olarak yapacakları işlemler için yapılması gereken Anadolu Üniversitesi resmi internet adresine giriş yapmalısınız. Daha sonra 11 haneli T.C. kimlik numaranızı giriniz ya da e-posta adresinizi giriniz. Ardından Açıköğretim Fakültesi sistem şifrenizi giriniz. Eğer şifreniz yoksa şifremi unuttum / şifrem yok sekmesine tıklayınız ve yeni bir şifre oluşturunuz. Ya da şifrenizi değiştirmek istiyorsanız şifremi değiştirmek istiyorum sekmesine tıklayarak şifrenizi yenileyiniz. Ya da bunların hiçbirini yapmadan tek kullanımlık şifre ile açıköğretim fakültesi sistemine giriş yapabiliyorsunuz. Tüm bunların yanında Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemi için oturum aç sekmesine tıklayınız ve sisteme girişinizi gerçekleştiriniz.


Sisteme giriş yaptıktan sonra bahar dönemi için almak istediğiniz ders seçimlerini gerçekleştiriniz.Ders seçimini tamamladıktan sonra ekle / sil yaparak ders değişikliğine gidebilirsiniz. Ders seçiminizi zamanında yaptığınız durumda Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girmeye hak kazanacaksınız. Bahar dönemi ara sınavlarına 16 – 17 Nisan tarihlerinde, bahar dönemi dönem sonu sınavlarına 4 – 5 Haziran tarihlerinde girebilirsiniz.