Eğitim AÖF dönem sonu sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF dönem sonu sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?

01.02.2016 - 21:53 | Son Güncellenme:

23-24 Ocak tarihlerinde yapılan AÖF final sınavlarının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav tarihinden 15 gün sonra sisteme girilen AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu.

AÖF dönem sonu sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak

Lise öğrenimini tamamlayıp üniversite okumak isteyen her öğrenci lise öğrenimini tamamladıktan sonra üniversite sınavlarına girer. Girdikleri bu sınavdan aldıkları puanlara göre de üniversite tercihlerini gerçekleştirip üniversite de okumaya hak kazanırlar. Bazı öğrenciler ise üniversiteyi açıktan okumayı ister. Açıktan üniversite okuyabilmek için açık öğretim fakültesine tercih yapmaları gereklidir. Ülkemizde 3 tane üniversitenin açık öğretim fakültesi vardır. Öğrenciler bu açık öğretim fakültesi olan üniversitelere tercihlerini yaparak açık öğretim fakültesinde okumaya hak kazanabilirler. En çok öğrenci alan ve en çok tercih edilen açık öğretim fakültesi Anadolu üniversitesinin açık öğretim fakültesidir. Öğrenciler Eskişehir de bulunan açık öğretim fakültesine tercihlerini gerçekleştirerek burada okuyabilirler. Diğer açık öğretim fakültesi olan üniversiteler ise Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesidir. Bu üniversitede okumak isteyenler tercihlerini gerçekleştirerek okuyabilirler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF SINAV SORULARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık öğretim fakültesinin sınav sistemi aynı normal üniversiteler gibidir. Yani açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler vize ve final olmak üzere 2 sınava girerler. Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler için vize sınavları 12 - 13 aralık tarihlerinde gerçekleştirilmiş olup sonuçları açıklanmıştır. Final sınavları ise geçtiğimiz hafta sonu 23 - 24 ocak tarihlerinde 2 gün olarak yapılmıştır.

Sınava giren öğrenciler artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Sınav sonuçları sınav yapıldıktan 15 gün sonra açıklanması bekleniyor. Yani yaklaşık bir hafta sonra sınav sonuçları açıklanmış olabilir. Bu sınavı Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirdiği için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumlarda bu sınav gerçekleştirilmiştir. Üniversitelerde, ortaokullarda, liselerde Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirdiği gözetmenler ile birlikte bu sınavlar yapılmaktadır. Açık öğretim fakültesi iktisat ve işletme bölümü fakültelerindeki dönemlik kredi sisteme bağlı olarak yürütülen bu program yeni sistemde öğrencilerin başarılı olarak sayılabilmesi için derslerden 35 puan ve daha üzeri puan almaları gereklidir.

Haberin Devamı

Açık öğretim sınavına giren öğrenciler sınavlar açıklandıktan sonra internet üzerinden sınav sonuç bilgilerine ulaşabilmektedir. Gelişen internet teknolojisi sonrasında internet üzerinden bir çok şeye ulaşabilirsiniz. Artık sınav sonuçları posta yolu ile gönderilmiyor. Yani öğrenciler sınav sonuç bilgilerine internet üzerinden ulaşabilmektedir. Açık öğretim fakültesinin internet sitesinden öğrenci sistemine giriş yaparak bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden bu bölüme giriş yapabilirsiniz.

Açık öğretim fakültesinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra öğrenci girişi bölümüne girmelisiniz. Bu bölüme öğrenci numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer öğrenci numaranızı ve şifrenizi bilmiyor iseniz öğrenci numaranızı ve şifrenizi açık öğretim fakültesi bürolarından veya Milli Eğitim Müdürlüklerinden elde edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise açık öğretim ile ilgili tüm işlemlerinizi buradan gerçekleştirebilirsiniz. Ders seçimini, sınav tarihlerini, sınav giriş bilgilerini buradan ulaşabildiğinizi gibi sınav sonuçları açıklandıktan sonra sınav sonuç bilginize de bu sayfadan ulaşabilirsiniz.