Eğitim AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona eriyor?

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona eriyor?

24.02.2016 - 22:09 | Son Güncellenme:

Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler için ders kaydı işlemleri 22 Şubat’ta başladı. 4 Mart’ta sona erecek olan AÖF kayıt yenileme işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona eriyor

Üniversite sınavları her yıl mart ayı ve haziran aylarında olmak üzere iki kez yapılır. Bu sınavlardan başarı ile sonuç alan öğrenciler kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir bölümü tercih ederler. Tercih etmiş oldukları bir bölüm ile beraber lisans eğitimi almaya da devam ederler. Ancak bazı sebeplerden dolayı vatandaşlar bu lisans eğitimini tamamlamayabilirler. Ya da kişiler lisans eğitimine devam ederlerken bir de başka bir bölümden diploma alarak kendilerini geliştirmek isteyebilirler. Ya da eğitim alamamış olan bireyler açıktan üniversite okuyarak bir bölüm diploması almak isteyebilirler.

Haberin Devamı


AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu neden ile ülkemizde hizmet veren bazı üniversiteler vardır. Bu üniversitelerden biri Atatürk Üniversitesi ikincisi İstanbul Üniversitesi üçüncüsü ise Anadolu Üniversitesidir. Açık Öğretim Fakültesi kapsamınca eğitimlerini veren bu üniversiteler çok çeşitli alanlarda eğitimlerini sürdürmektedir. İktisat, işletme, sosyal hizmet ve edebiyat bölümleri gibi bazı bölümlerde dersler verilir. Açık Öğretim Fakültelerine gidebilmek için ise vatandaşların bu zaman aralıkları içerisinde yapacak oldukları ders ödeme işlemleri sayesinde eğitim alabilirler.

Her yıl iki döneme ayrılan bahar dönemi ve güz dönemi üniversitelerin eğitim hayatını oluşturur. Bu kapsamda verilen bir üniversite olan Eskişehir de bulunan Anadolu Üniversitesi her yıl milyonlarca bireyin eğitim almasını sağlar. Artık tek diplomayla eğitimini yeterli görmeyen vatandaşlar için bu iki diploma bir nebze dahi olsa onların iş alanında ki niteliğini arttır. Açık Öğretim Fakültesi üzerinden eğitim gören vatandaşların he dönem belli miktarda ücreti yapmaları gerekir. Bunun için yapılan bu ödemeler ödeme günü geldiğinde üniversitelerin yönlendirmiş olduğu bankaların ATM şubelerine para tahsilatı yapılır.

Haberin Devamı


2015 2016 yılı yarıyıl tatili pek çok üniversitede sona ermiş ilkokul, ortaokul ve liselerde ise iki hafa önce ise eğitim öğretim hayatı başlamıştır. Dönem dönem yapılan ders seçimleri lisans eğitimin de olduğu gibi Açık Öğretim Fakülteleri için de aynen geçerlidir. Yapılan bu ders kayıtları bahar dönemi içerisinde alınacak olan dersleri gösterir. Açık öğretim fakültelerinde okuyan adaylar da güz döneminin ocak ayında yapılan son final sınavı ile kapanmış, artık adaylar bahar dönemi için yeniden kayıt yaptırmaya başlamışlardır.

Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Yenileme işlemi için ise gerekli olan tek şey internete bağlı olunabilen bir ortam ve de bilgisayardır. Bu gerekli olan malzemeler tamamlandıktan sonra sizler açık öğretim fakültesinin resmi sayfası üzerinden ders ekle sil işlemlerini yapabilirsiniz. İnternet sistemi üzerinden bahar döneminde alacak olduğunuz dersleri seçip Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Yenileme işleminizi de bu sayede yapabileceksiniz. Sizlere sunulmuş olan bu limitsiz ve sınır tanımayan imkânlar doğrultusunda kolaylıklar ve pratiklikler içerisinde kayıt yenileme işleminizi tek bir tuşla yapabileceksiniz. Bundan sonra ki işlemleriniz içinde seçmiş olduğunuz derslerin ücretlerini ilgili alanlara yatırarak kaydınızı yenileyebileceksiniz.