Eğitim AÖF kayıt yenileme için son gün 4 Mart!

AÖF kayıt yenileme için son gün 4 Mart!

02.03.2016 - 22:02 | Son Güncellenme:

AÖF bahar dönemi ders kaydı işlemlerini yapabilmeniz için son 3 gün! 4 Mart’ta sona erecek olan kayıt yenileme işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme için son gün 4 Mart

Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına girerler. Bu sınavdan aldıkları sonuçlar ile de üniversite sınavlarına giriş yaparlar ve üniversitede okumaya hak kazanırlar. Üniversite eğitimini açık öğretim olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Ya da üniversite eğitimi alırken bir diploma daha isteyen öğrenciler açık öğretim fakültesine başvurarak eğitim alabilirler. Açık öğretim fakültesinin de akademik takvimi normal üniversiteler gibidir. Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönem vardır.

Haberin Devamı


AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bahar dönemi kayıt yenileme zamanı da gelmiştir. Açık öğretim fakültesinde öğrenim gören öğrenciler bahar dönemi için kayıt yenileme yapmaları gereklidir. Bahar dönemi için kayıt yenileme işlemi 22 şubat pazartesi günü başlamıştır ve 4 mart cuma günü sona erecektir. Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmek isteyenler 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimini yapabilir. Bahar döneminde okumak isteyen öğrenciler 22 şubattan itibaren açık öğretim bürolarına giderek ders seçimini gerçekleştirebilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.

Ders seçimini yaptıktan sonra harç bedelini de yatırmanız gereklidir. Açık öğretim fakültelerinden veya açık öğretim bürolarından ders seçimi ve kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden de kayıt yenileme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Açık öğretim fakültesinin internet sitesinden öğrenci girişi bölümünden AÖF internet sistemine giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde bulunan 3 tane üniversitenin açık öğretim fakültesi bulunmaktadır. Bu İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi bulunan üniversitelerdir. Bu üniversitelerden açık öğretim fakültesine kaydınızı yaptırıp eğitim alabilirsiniz. Bu 3 üniversiteden en çok tercih edilen ve en çok bölümü olan üniversite Anadolu Üniversitesidir. İşletme, iktisat, sosyal hizmet, edebiyat, sosyoloji bölümlerine kaydınızı yaptırarak açık öğretim olarak öğrenim görebilirsiniz.

Açık öğretim fakültesi ile ilgili işlemlerin hepsi açık öğretim bürolarından gerçekleştirilebilmektedir. İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte de internet üzerinden gerçekleştirebileceğimiz işlemlerin sayısı artmıştır. AÖF resmi internet sistemini de geliştirmiştir. Öğrenciler bu internet sistemi sayesinde internet üzerinden sisteme giriş yapabilirler ve işlemlerini gerçekleştirebilirler. Sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, ders seçimi, ders ekleme ve silme işlemlerini bu sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Sınavlara girerken yanınızda bulundurmanız gereken sınav giriş belgenizi de bu sistem üzerinden ulaşabilirsiniz ve çıktısını alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dönem başında bu sisteme giriş yaparak hangi dersleri seçtiğinizi dönem içinde hangi dersleri alacağınızı ve ders ve sınav takviminizi öğrenebilirsiniz. Anadolu Üniversitesinin açık öğretim fakültesi internet sistemine giriş yaparak bu işlemlerin hepsini gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan öğrenci giriş bölümünü seçtikten sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Öğrenci numaranızı ve şifrenizi bilmiyorsanız eğer açık öğretim bürolarından şifrenizi ve öğrenci numaranızı elde edebilirsiniz. Öğrenci giriş sayfasına bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.