Gündem AÖF kayıt yenileme işlemleri artık çok kolay

AÖF kayıt yenileme işlemleri artık çok kolay

17.04.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri artık çok kolay. Bu işlemi uzun kuyruklarda beklemeye gerek kalmadan internet üzerinden gerçekleştirmek mümkün. Kayıt yenileme işlemleri ne zaman ve nasıl yapılıyor? Gerekli ödeme ne zaman ve ne şekilde yapılıyor? Belirtilen tarihler kaçırıldığı takdirde ne yapmak gerekiyor? Yanıtları yazımızda bulabilirsiniz...

AÖF kayıt yenileme işlemleri artık çok kolay

2018 Yılı AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri
Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin sınav dönemi için belirlenen süreçlerde ödeme ve kayıt işlemlerini yapmaları gerekiyor. Öğrenciler belirlenen zaman dilimleri içinde kayıt yenileme ya da yeni kayıt işlemlerini yapmalılar. Bankaya para ödeme işlemi yapılmadan önce ilk olarak AÖF öğrenci sistemine giriş yaparak ders seçimi gerçekleştirilmektedir. Seçtiğiniz her dersin belirli bir ücreti söz konusu olduğundan seçtiğiniz derse göre fiyat belirlenmektedir. Ders seçiminiz tamamlandıktan sonra belirtilen link üzerinden işlemi tamamlamak gerekmektedir. İşlemi onayladığınızda yeniden ders ekleme işlemi yapılmaktadır. Bu nedenle ders seçimi yaparken kesin kararınızı verdikten sonra ders işlemini onaylamanız daha doğru olacaktır. Bundan sonra net tutar ortaya çıkınca ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Haberin Devamı

AÖF Kayıt Yenileme İşlemi İçin Ödeme Nasıl Yapılıyor?
AÖF kayıt yenileme işlemi için gerekli ödemeyi yapmalısınız. Bu işlem için eskisi gibi banka şubesine gitmeniz şart değil, ATM ve internet üzerinden de ödeme yapabiliyorsunuz. Ödeme gerçekleştikten sonra dekont almayı unutmayınız. Kayıt işleminiz gerçekleşmez ise bu dekontu belgelemeniz gerekebilir.

AÖF Kayıt Yenileme İşlemlerinde Mazeretli Kayıt Nedir ?
AÖF kayıt yenileme sürecinde belirtilen tarihler içerisinde kayıt yenileme işlemlerini yapmak gerekmektedir. Ancak belirtilen tarihler içerisinde yapılamaz ise ve bu durum mazeret ile ispat edilirse kayıt yenileme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Bu konu için detaylı bilgiler Anadolu Üniversitesi’nin web sitesi üzerinde detaylı bir şekilde açıklanmaktadır. Yine mazeretli ders ekleme işlemleri de Anadolu Üniversitesi’nin belirlediği zaman dilimleri içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu zaman dilimlerini takip ederek kayıt yenileme ve mazeretli ders ekleme işlemlerini yapabilmek mümkündür.