Eğitim AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman yapılacak?

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman yapılacak?

21.09.2016 - 09:09 | Son Güncellenme:

AÖF öğrencileri için kayıt yenileme işlemleri başlıyor. AÖF kayıt yenileme tarihleri AÖF resmi internet sayfası üzerinden yayınlandı. AÖF kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmek isteyen herkes için gerekli bilgiler haberimizde.

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman yapılacak

AÖF kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Belirtilen tarihlerde tüm adayların kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu tarihler arasında kayıt işlemini yapmayanlar, AÖF kayıt yenileme fırsatından yararlanamayacak. Güz Dönemi için, Kayıt Yenileme Tarihleri: Açıköğretim, İktisat ve İşletme 26 Eylül Pazartesi 2016 tarihinde kayıt yenileme işlemleri başlıyor ve 7 Ekim Cuma 2016 tarihinde son buluyor. Kayıt yenileme işlemleri için adaylara toplamda 10 gün süre veriliyor. Mazeretli kayıt tarihi de 7 Ekim Cuma 2016 tarihi olarak belirlendi. Bahar Dönemi için, Kayıt Yenileme Tarihleri: Açıköğretim, İktisat ve İşletme 13 Şubat 2017 Pazartesi tarihinde bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri başlıyor ve 24 Şubat 2017 Cuma günü son buluyor. Mazeretli kayıtlar için 24 Şubat 2017 Cuma son gün. Bahar dönemi kayıt yenilemek için de adaylara toplam 10 gün süre veriliyor.

Haberin Devamı

AÖF KAYIT YENİLME İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açıköğretim Fakültesi Öğrencisi Olmak İçin Koşullar

Açıköğretim fakültesinde öğrenci olmak isteyen adaylar için farklı yöntemler bulunuyor. Herhangi bir yüksek öğrenim programından mezun olan veya halen eğitim gören öğrenciler ikinci üniversite seçeneğiyle AÖF öğrencisi olabilir. Üniversitelerin örgün öğretimlerinde öğrenci olan fakat açık öğretim sistemi ile öğretimine devam etmek isteyen öğrenciler yatay geçiş ile AÖF öğrencisi olabilir. Lise veya dengi okullardan mezun olanlar ise yeni kayıt ile AÖF öğrencisi olabilir. Önlisans programlarında eğitim gören veya mezun olmuş kişiler dikey geçiş ile AÖF öğrencisi olabilir.

Haberin Devamı

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar, AÖF resmi internet sayfası üzerinden İnternet Başvuru Belgesi alması gerekiyor. Bu belgenin çıktısını alarak gerekli bölümleri imzalamanız gerekir. İnternet başvurusu sonlandığında verilen forumun gerekli yerine fotoğrafınızı yapıştırmalısınız. Ayrıca öğrenci bilgi formunun da çıktısını almanız gerekiyor. Lise ve dengi okullardan mezun olan adaylar, mezun oldukları okullardan onaylı diplomalarını almaları gerekir. Kayıt işlemleri için 4 adet (4,5x6cm) boyutunda fotoğraf çektirmelisiniz. Kayıt işlemi sırasında askerlik durum belgesini de bildirmeniz gerekiyor. Askerlik durum belgesi askeriye tarafından kişiye bizzat verilmektedir. Askerlik durum belgesi alınırken AÖF için alındığı belirtilmelidir. Son olarak kayıt yaptıracağınız bölüme göre ayarlanmış olan öğrenci katkı payını Vakıf Bank ATM veya internet şubesi üzerinden yatırıp, yatırdığınıza dair dekont almanız gerekiyor. Kayıt için gerekli tüm belgeleri topladıktan sonra kayıt yapacağınız AÖF bürosuna giderek kayıt işlemlerini yapabilirsiniz.

Kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce tüm belgelerinizin tamamlanmış olmasına dikkat ediniz. Aksi takdirde kayıt işleminiz gerçekleştirilemez. Gerekli belgelerin tümüne sahip olmanız ve bizzat AÖF bürosuna kendiniz götürmelisiniz. Sadece bu koşullar tamamlandığında kaydınız gerçekleşecektir.

Haberin Devamı

Öğrencilerin Takip Etmesi Gereken AÖF Sınav Tarihleri

Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017