Gündem 2017-2018 AÖF yeni eğitim dönemi kayıt tarihi belli oldu

2017-2018 AÖF yeni eğitim dönemi kayıt tarihi belli oldu

09.08.2017 - 10:57 | Son Güncellenme:

AÖF kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu ve gündemde sıkça araştırılıyor. AÖF 2017-2018 yılı yeni eğitim ve öğretim dönemi için kayıtların ne zaman yapılacağı belli oldu. Peki AÖF kaydı için hangi şartlar gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

2017-2018 AÖF yeni eğitim dönemi kayıt tarihi belli oldu

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

Aşağıda bizim öğrencimiz olabilmeniz için kayıt türleri ve koşulları yer almaktadır.

+ En az lise veya dengi okul mezunu olacak/olan adaylar için Yeni Kayıt
+ Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olacak/olan adaylar için Dikey Geçiş
+ Örgün öğretimde öğrenci olup açıköğretim sistemiyle öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için Yatay Geçiş
+ Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile halen öğrenim gören öğrenciler* için İkinci Üniversite
*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

YENİ KAYIT

EN AZ LİSE VEYA DENGİ OKUL MEZUNU OLANLAR İÇİN KAYIT

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almakMerkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak
gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

2017-2018 AÖF yeni eğitim dönemi kayıt tarihi belli oldu

İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Belki şu anda çok iyi bir üniversitede okuyorsun. Peki, gerçekten bu bölümde okumak mıydı hayalin? Ya da bir mesleğe sahip oldun sonunda; ama neden bununla yetinesin ki? Hayatında her şey yolunda olsa da, başka meslekler, başka meraklar, başka hayallere sahip olmak isteyebilirsin. İşte, Anadolu Üniversitesi sana tüm bunları gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Üstelik şartsız, sınavsız...

Şimdi, Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Programları ile kariyerinde yükselme, merak ettiğin bölümde okuma ve hayallerini gerçekleştirme şansı ellerinde. Eğer senin de hayallerin bir diplomaya sığmıyorsa, İkinci Üniversite Programları seni bekliyor!

Şimdi İkinci Üniversite ön başvurusunda bulunabilirsin.

İkinci Üniversite hakkında detaylı bilgi almak ve ön başvuru yapmak için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr

AÖF KAYITLARI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ