Gündem AÖF kayıtları ne zaman sona erecek?

AÖF kayıtları ne zaman sona erecek?

02.10.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Öğrencilerin büyük bir heyecanla takip ettiği AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme tarihlerini ve ayrıntıları sizler için bu haberimizde derledik.

AÖF kayıtları ne zaman sona erecek

2016-2017 Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül tarihinde başladı. AÖF kayıt yenileme işlemi yapacak öğrencilerin ne kadar harç yatıracakları henüz belli olmadı. AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları...

Haberin Devamı

Ülkemizde bir çok insanın bir sebepten dolayı üniversiteye devam edemeyen ve ya bir sebepten bırakmış olan öğrenciler mevcuttur. Bu öğrenciler için tekrardan YGS LYS sınavlarına girip tekrar bir bölüm kazanmak zor olsa gerek. Bu öğrenciler de artık AÖF sayesinde yarım bıraktıkları eğitime devam edebilecekler ya da yeni bir eğitim sürecine başlayabileceklerdir. Ülkemizde bir çok insanın eğitime geri kazandırılmasında oldukça büyük rolü olan AÖF bir buçuk milyon öğrencinin bu sene başvurusuna karşılık verdi. Herhangi bir şekilde lisans ya da ön lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu sene ders kayıt işlemlerini yapmak üzere kollarını sıvadı.

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Öğrencilerin büyük bir heyecanla takip ettiği AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme tarihlerini ve ayrıntıları sizler için bu haberimizde derledik.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçtiğimiz günlere kadar henüz AÖF ten bir açıklama gelmemişti. Bu da eğitim sürecinin başlamasını uzatır mı sorusunu akla getirmişti Ancak son olarak AÖF’ten gelen açıklama ile AÖF Kayıt yenileme tarihleri belli oldu. 26 Eylül tarihinde başlayacak olan ve 7 Ekim tarihine kadar sürecek olan AÖF Kayıt yenileme işlemleri için öncelik ile öğrencilerin harç paralarını anlaşmalı bankalara yatırmaları gerekecektir. Bu sene harç ücretlerinin fazla olduğunu düşünen öğrenciler her ne kadar şikayetlerini yazılı bir şekilde ilgili kurumlara gönderseler de harç ücretleri hiç bir değişikliğe uğramamıştır. Bir çok bölümün dönemlik harç parası 290 TL olarak belirlenmiştir. Ancak Sosyal Hizmet bölümünün dönemlik harç parası 950 TL olarak belirlenmiş, acil yardım ve afet dönemi bölümü ve sağlık yönetimi bölümü harç ücretleri 750 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücretlerin yatırılması durumunda öğrenciler AÖF üzerinden ders seçme işlemlerini başlatabilirler. Öğrenciler AÖF Kayıt yenileme işlemleri sırasında AÖF öğrenciler için otomatik ders seçiminde bulunacaktır. Bu derslerde öğrenciler ekle-sil işlemi ile değişiklikler yapabilir. Eğer öğrenciler 26 Eylül 7 Ekim arasında öğrenciler ekle sil işlemi yapmazlarsa bu ders seçimleri otomatik olarak belirlenecek ve bu tarihler dışında öğrenciler ders seçimlerine ekle -sil işlemleri müdahale edemeyeceklerdir. Öğrencilerin AÖF Kayıt Yenileme işlemleri sırasında bu işlemi tamamlamadan önce muaf olduğu dersleri ve sorumlu olduğu dersleri AÖF’ün resmi web sayfasından incelemelerini tavsiye ederiz. Daha sonra da AÖF Kayıt Yenileme işlemini daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirler. AÖF Kayıt Yenileme işlemlerinizi belirlenen tarihler aralığında yaptıktan sonra bankadan almış olduğunuz harç ücretinizi yatırdığınıza dair bir belge olan banka dekontunuzu en yakın AÖF bürolarına götürmeniz gerekecektir. İşlemlerinizi bu tarih aralığında gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Mazeretli AÖF Kayıt Yenileme tarihinin olup olmayacağı belli olmadığı için işlemlerinizi herhangi bir elektrik ya da internet kesintisine karşı son güne bırakmayın. Daha sonra işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra aldığınız dekontu da AÖF bürolarına teslim edince AÖF Kayıt Yenileme işlemlerinizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olabilmeniz mümkündür.