Gündem AÖF bahar sonu sınav giriş yerleri açıklandı! (3-4 Haziran AÖF sınavı)

AÖF bahar sonu sınav giriş yerleri açıklandı! (3-4 Haziran AÖF sınavı)

01.06.2017 - 08:42 | Son Güncellenme:

AÖF için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek AÖF bahar sonu sınavlarında binlerce aday ter dökecek. AÖF sınav giriş belgesini almak isteyen adaylar Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu sistemine giriş yaparak belgelerini alabilecek.

AÖF bahar sonu sınav giriş yerleri açıklandı (3-4 Haziran AÖF sınavı)

AÖF Bahar Dönemi Dönem sonu sınavları için geri sayım başladı. 3-4 Haziran tarihinde yapılacak olan AÖF final sınavlarının giriş yerleri AÖF resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar sınav giriş belgelerini sisteme öğrenci girişi yaparak temin edebilecekler. Sınav giriş belgeleri adreslere postalanmayacak.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Yücel Güney konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Açıköğretim Sistemi’nin kitap yazımı konusunda sahip olduğu büyük bir birikim var. Amacımız, bu deneyimi çağın gerektirdiği eğitim anlayışıyla birleştirerek tüm öğrencilerimizin keyifle okuyacağı, kullanacağı kitaplar ortaya çıkarmaktır. Bu doğrultuda, güncel tasarım yaklaşımlarını Açıköğretim Sistemine adapte edebileceğimizi düşünüyoruz. Yapmakta olduğumuz yeniliklerin; ÖTAG ve TAB gibi sistemin önemli paydaşlarının da daha iyi ürünler çıkarmasına hizmet edeceği inancındayız” dedi.
"Kitapların sisteme büyük bir katkı sunacağını düşünüyoruz"

Haberin Devamı

Grafik Tasarım ve Yazım Koordinatörü Doç. Dr. Halit Turgay Ünalan ise bu süreci, “Kitaplarımız, sistem içerisinde öğrenciye farklı materyaller ve hizmetler sunan her birim için temel malzeme olmakla birlikte, sistemin en önemli öğretim aracıdır. Bu anlamda, çağdaş eğitim anlayışına uygun kitapların sisteme büyük bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Kitaplarımızın gerek içerik, gerekse tasarım açısından geliştirilmesi sürecine yapacağımız AR-GE çalışmalarının da büyük katkısı olacağını belirtmek isteriz. Bir başka ifadeyle, kitap tasarımımızı aldığımız dönütler doğrultusunda sürekli olarak daha iyiye götürecek çalışmalar yapma gayretinde olacağız. Bu süreçte; dekanlığımız, dizgi ve kitap koordinasyon birimlerimiz ve matbaamız uyumlu ve fedakar bir çalışma süreci içindeler” şeklinde açıkladı.

AÖF'TE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

AÖF 2017 SINAV TAKVİMİ

Haberin Devamı

29-30 Nisan'da yapılan ara sınavların ardından dönem sonu sınavları 3-4 Haziran'da yapılacak. 2016-2017 üç ders sınavı ise 22 Temmuz 2017'de yapılacak.

Öğrenciler geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevaplarına http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilirler. Ayrıca dönem içisoru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır.nde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti