Eğitim AÖF sınav giriş yerleri açıklandı - AÖF sınav giriş yerleri için TIKLA!

AÖF sınav giriş yerleri açıklandı - AÖF sınav giriş yerleri için TIKLA!

09.04.2015 - 21:20 | Son Güncellenme:

AÖF Bahar Dönemi vize sınavı giriş yerlerini yayınladı. 18-19 Nisan tarihinde yapılacak olan AÖF sınavları giriş yerlerinizi haberimizde bulunan linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. AÖF sınav giriş yerleri ve sınav ile ilgili son detayları sizler için derledik.

AÖF sınav giriş yerleri açıklandı - AÖF sınav giriş yerleri için TIKLA

AÖF öğrencilerinin merakla beklediği sınav dönemi yaklaştı. AÖF öğrencilerinin 18-19 Nisan bahar dönemi ara sınav giriş yerleri açıklandı. AÖF ögrencileri bahar dönemi ara sınav giriş yerlerini haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebilirler...

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bahar dönemi vize sınavına girecek öğrenciler AÖF sınav giriş yerlerini T.C no ve öğrenci numarası ile sorgulatabilecekler. Sınav giriş belgeleri ile birlikte vize sınavına girecekler adayların AÖF final sınavı ise 7 Haziran seçimlerinden dolayı 23-24 mayıs tarihlerinde olacak. Öğrenciler bahar dönemi vize sınav giriş yerlerini anadolu.edu.tr adresinden T.C numaraları ile sorgulatarak öğrenecekler.

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler

Sınav Giriş Belgesi

Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi

(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)

Haberin Devamı

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi

(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz!

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaptıkları öğrenci sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

AÖF'nin resmi sistesinden çok önemli bir duyuru yayınlandı. Af başvurusu ve kayıt duyurusuna göre aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için yol haritası verildi. İşte o duyurunun detayları:

AÇIKÖĞRETİM , İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ 6569 SAYILI KANUN KAPSAMINDA AF BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi gazete’de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 2547 Sayılı Kanuna, 6569 Sayılı Kanunun 32. Maddesi ile eklenen Geçici 68. Maddesinde “Yükseköğretim kurumlarından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde başvuruda bulunmaları halinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, ilgili yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders var ise takip eden eğitim-öğretim yarıyılında, yoksa takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.” denilmektedir.

Haberin Devamı

Bu kanundan yararlanmak isteyen öğrenciler için Af Kapsamında Son Başvuru Tarihi 27 Nisan 2015 tarihi mesai bitimidir. Başvurular AÖF Bürolarından yapılacaktır. Af kapsamında başvuru ve kayıt koşulları aşağıda belirtilmiştir:

Öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesini isteyen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yönetimi e-seminer uygulaması başlattı.

e-Seminer nedir?

Bugüne kadar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yöneltilen en büyük eleştirilerden biri olan eşzamanlı danışmanlık hizmetlerinin yetersizliği ile ilgili sorunlara çözüm getirmek amacıyla tasarlanan e-seminer hizmeti, öğrenenleri öğreticilerle buluşturmayı amaçlamaktadır.

Haberin Devamı

2012-13 öğretim yılının bahar döneminde ilk defa uygulanan e-seminerler haftanın belirli gün ve saatlerinde 45 dk’lık süre ile gerçekleştirilmektedir. Eşzamanlı olarak katılamayan öğrenenler için hazırlanan tüm e-seminerler kaydedilerek bir öğretim dönemi boyunca Açıköğretim e-Öğrenme Portalı’nda yayınlanmaktadır.

Bu dönem düzenlenecek olan e-seminerlerin tarihi, saati ve sunum yapacak akademisyenlerin isimleri e-Seminer Takvimi sayfasında verilmiştir.?

Bir e-Seminerin Yapısı

Hazırlanacak olan tüm e-seminerlerin aşağıda tarif edilen yapı ve program dahilinde hazırlanması planlanmaktadır.

Giriş (5 dk)

e-Seminerin konusu hakkında bir girizgah yapılır. Bir önceki e-seminerin içeriğine atıfta bulunarak işlenen konu başlıkları hatırlatılır.

Konu Anlatımı (25 dk)

İlgili ünite içerisinde yer alan konu başlıkları sırasıyla işlenir. Eğer varsa daha önceden hazırlanmış etkileşimli e-kitap, yardımcı ders materyalleri kullanılabilir.

Soru - Cevap (15 dk)

Haberin Devamı

Öğrencilerden gelen sorular yanıtlanır. Öğrencilerden gelen herhangi bir soru yok ise ders kitabının ilgili ünitesinin sonunda yer alan ünite değerlendirme soruları yanıtlanır.