Eğitim AÖF sınav soruları açıklandı! AÖF Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav soruları açıklandı! AÖF Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

26.01.2016 - 23:04 | Son Güncellenme:

AÖF dönem sonu sınavları soruları ve cevapları açıklandı. AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Öğrenciler AÖF sınav soru ve cevaplarına haberimizden ulaşabilirler.

AÖF sınav soruları açıklandı AÖF Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Liseyi öğrenimini tamamlayan öğrenciler üniversite okuyabilmek için sene sonunda sınava girerler. Bu girdikleri sınavım sonuçlarına göre de belli puanlar alırlar. Aldıkları puana göre tercih yapan öğrencilerden bazıları üniversite okumaya hak kazanırken bazıları ise açıkta kalabilir. Öğrenciler için üniversite olarak bir tane daha seçenek vardır. Bu da açık öğretimden eğitim imkanı sunan açık öğretim fakülteleridir. Üniversite öğrenimini açık öğretim olarak okumak isteyen öğrenciler aldıkları puana göre tercih yaparlar ve puanları tutarsa açık öğretim fakültesinde okumaya hak kazanırlar. Ülkemizde 3 tane üniversitenin açık öğretim fakültesi yer almaktadır. Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinin açık öğretim fakülteleri bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasından Anadolu üniversite en çok tercih edilen üniversitedir. Okumak istediğiniz üniversiteye tercih yaparak okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF SINAV SORULARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık öğretim fakültesinde öğrenim gören öğrenciler de normal üniversitede öğrenim gören öğrenciler gibi her dönem vize ve final olmak üzere 2 tane sınava girerler. Bu dönem vize sınavları 12 - 13 aralık tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Final sınavları ise geçtiğimiz günlerde 23 - 24 ocak tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Dönem sonu sınavına giren öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Açık öğretim okuyan öğrenciler için 2015 - 2016 güz dönemi son yapılan sınav ile birlikte sona ermiştir. Öğrencilerin sınav sonuçlarına göre derslerden geçip geçemedikleri belli olacaktır. Sınav yapıldıktan sonra sınav soru ve cevapları sınavdan sonra yayınlanmıştır. Öğrenciler soru ve cevaplara bakarak sınav sonuçlarını yaklaşık olarak tahmin edebilirler.

Haberin Devamı

Günümüzde gelişen internet teknolojisi sayesinde bir çok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler de bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sınavlara girmeden önce sınav giriş belgenizi ve kimliğiniz yanınızda olması gereklidir. Sınav giriş belgenizi internet üzerinden elde edebilirsiniz. AÖF ile ilgili tüm işlemleri AÖF buralarından gerçekleştirebildiğiniz gibi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi internet üzerinden AÖF resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. AÖF resmi internet sitesinden bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfadan işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gereklidir.

Sisteme giriş yapabilmek için öğrenci numaranızı ve şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. Öğrenci numaranızı ve şifrenizi bilmiyorsanız eğer AÖF bürolarından veya Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğrenci numaranızı ve şifrenizi alabilirsiniz. Numaranızı ve şifrenizi aldıktan sonra sisteme girmeniz gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra AÖF öğrenci sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu sayfadan sınav giriş belgenizi görüntüleyebildiğiniz gibi ayrıca çıktısını da alabilirsiniz. AÖF güz dönemi final sınavının sonuçları açıklandıktan sonra bu sayfadan sınav sonuç bilginize de ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları sınav yapıldıktan 15 gün sonra açıklanması beklenmektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu bölümden hangi derslerden kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz.