Gündem AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? (AÖL ilk kayıt işlemleri)

AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? (AÖL ilk kayıt işlemleri)

12.01.2017 - 12:13 | Son Güncellenme:

AÖL ilk kayıt işlemleri başladı. AÖL resmi sitesi üzerinden yayınlanan kılavuza göre AÖL ilk kayıt işlemleri için son tarih 3 Şubat. Peki AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı (AÖL ilk kayıt işlemleri)

AÖF 1. dönem sınavlarının ardından sonuçlar heyecanla bekleniyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle sınava yetişemeyen öğrenciler için telafi hakkı verileceğini duyuran MEB öğrencileri sevindirdi. AÖL sınav sonuçları iş takvimine göre 30 Ocak'ta internetten yayınlanacak.

Haberin Devamı

MEB: KAR NEDENİYLE SINAVA GİREMEYENLERE TELAFİ HAKKI VERİLECEK

Öğrencilerin mağdur olması üzerine sınava giremeyen öğrenciler için ikinci bir hak tanınacağı bildirildi. Açıklamada bulunan MEB yetkilileri sınav takvimindeki sıkışıklık sebebiyle genel bir erteleme yapamadıklarını belirtti. Yetkililer, İstanbul'da kar nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için telafi sınavı hakkı verileceğini söyledi.

AÖL İLK KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt işlemleri 13 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.

Haberin Devamı

Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak-08 Şubat 2017 tarihinde yapılacak.

YENİ KAYIT YAPTIRACAK OLANLAR

Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve "Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar" başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz. Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir.

Haberin Devamı

Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri 23 Ocak-03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak.

YENİ KAYIT YAPTIRMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR