Eğitim AÖL ertelenen 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL ertelenen 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

14.01.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

AÖL 2-3 Ocak tarihlerinde yapılması gereken fakat ertelenen sınavlar için tarih belli oldu. Peki yapılamayan AÖL sınavları ne zaman yapılacak? İşte AÖL sınavları ile ilgili son ayrıntılar..

AÖL ertelenen 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak

2-3 Ocak 2016 tarihinde yapılması gereken ancak değişik nedenlerden dolayı, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van illerinin tamamında, Şırnak ili Cizre ve Silopi İlçelerinde, Siirt ili Pervari ilçesinde ve Zonguldak İl merkezi ile Kilimli ilçesinde gerçekleştirilemeyen Açık Öğretim Lisesi sınavları 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde 3 oturumda yapılacaktır.

Haberin Devamı

Cizre ve Silopi ilçelerinde yapılması gereken sınavlar Mardin ilinde yapılacaktır.

Adayların sınav giriş yerlerine ait bilgilendirme en kısa sürede yayınlanacaktır. Sınav giriş yerlerine ait bilgilendirme sonrasında adayların sistem üzerinden sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir.

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenden sınav takvimine göre 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçları 25 Ocak 2016'da internette yayınlanacak.
İkinci dönem kayıt işlemleri ise 18 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında olacak.
AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI.. Sınav sorularını aşağıdaki linke tıklayarak kontrol edebilirsiniz..
AÖL SINAVI İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.
Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.
Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.
Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.
Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.
Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.
Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü aranmayacaktır.