Gündem AÖL kayıt yenileme | Açık lise 3. dönem kayıt nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme | Açık lise 3. dönem kayıt nasıl yapılır?

24.05.2018 - 10:11 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Yarın bitecek olan AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? İşte Açık Lise öğrencilerini yakından ilgilendiren bilgiler...

AÖL kayıt yenileme | Açık lise 3. dönem kayıt nasıl yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Açık Öğretim Lise sınavları için heyecan dorukta. Peki AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

Haberin Devamı

"2017/3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ UZATILDI!

2017/3.dönem kayıt yenileme işlemleri uzatıldı. 25 Mayıs 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar öğrenciler kayıt yenilemelerini ve ders seçimlerini yapabilirler. "

Kayıt yenileme kılavuzu için tıklayınız.

AÖL 3. DÖNEM KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine yönelik Bakanlık yaptığı açıklamada, "Açık Öğretim Lisesi 2017/3. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerimiz 20 Mayıs 2018 Pazar günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler." ifadelerini kullandı. Başvurular İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne yapılacak.

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME KİMLER İÇİN GEÇERLİ?

MEB'in yayınladığı kayıt yenileme kılavuzuna göre,

Haberin Devamı

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme işleminiz yapılarak öğrencilik durumunuzu sistem üzerinde “Aktif” hale geldikten sonra iletişim bilgilerinizi (Telefon, adres) ve sınava girmek istediğiniz il/ilçe merkezini mutlaka güncelleyiniz.

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)